Прокуратурата в Ню Йорк: Тръмп има между 2 и 3,6 млрд. долара по-малко, отколкото твърди

OFFNews 09 септември 2023 в 13:28 4204 3

Снимка Getty Images

Прокуратурата в щата Ню Йорк твърди, че Доналд Тръмп е лъгал за състоянието на богатството си в много по-голяма степен, отколкото се смяташе досега. Това е поредният удар по Тръмп в навечерието на гражданското дело срещу него и семейния му бизнес, предаде Ройтерс. 

В заявление до съда на щата Ню Йорк в Манхатън главният прокурор Летисия Джеймс заяви, че нейните експерти по оценка и счетоводство смятат, че Тръмп фалшиво е увеличил нетното си състояние с между 1,9 и 3,6 млрд. долара годишно в продължение на десетилетие.

Джеймс заяви, че редица доказателства сочат, че Тръмп и неговите сътрудници са лъгали за активите и нетното му състояние, за да получат по-добри условия по заеми и застраховки, което обосновава решението още преди съдебния процес на 2 октомври, че финансовите му отчети са били фалшиви.

Главният прокурор иска глоба в размер на 250 млн. долара и забрана на Тръмп и синовете му Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп да ръководят семейния бизнес - базираната в Ню Йорк Trump Organization.

Адвокатите на Тръмп, който иска цялото дело да бъде прекратено, отвърнаха на удара шест минути след подаването на документите от Джеймс.

Те заявиха, че Тръмп "без съмнение струва много милиарди долари" и дори е спечелил "значителни суми пари" за компаниите, които финансират и застраховат недвижимите имоти в неговата "феноменална корпоративна империя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

10.09 2023 в 12:11

Рижата лисица е изобретила маркетинговото лъгане

Дано го позастигне справедливостта, макар че не е задължително, живота не е честен , ако не се погрижим за това

За съжаление демократите са откачили с кампаниите базиране на съчувствие вместо просперитет, и са ги накацали всякакви активисти без грам умения и принос към обшеството.

Да се чудиш къде да сложиш вота.

Той Тръмп го беше казал на младини - ако вляза в политиката, бих влязъл като републиканец, защото електората е по тъп

924

2

Diogen

10.09 2023 в 00:55

Дон Тръмпо цял живот е патологичен лъжец. По тази причина единствените които му вярват са червените вратове, които пият Бъд Лайт и бият жените си на лягане и на ставане. Преди да го притинат яко за лъжите, бече обещал да плати съдебните разходи на виските двайсетина души от бившата му админстрация, които се опитват да му соатанат предани. Да, ама не. Когато опря до плащане, Дон се скри и ги хвърли под влака.

345

1

Джендо Джедев

09.09 2023 в 19:26

По какво да познаем дали Тръмп лъже? По това, че си отваря устата.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика