Професорът, предрекъл победата на Тръмп, прогнозира импийчмънт

ОFFNews 14 ноември 2016 в 15:12 22792 4

Още през септемри историкът и политолог Алън Лихтман излезе в изненадваща за мнозина прогноза - Доналд Тръмп, който по това време изоставаше зад Хилъри Клинтън според обществените допитвания, ще стане следващият американски президент. Прогнозата на Лихтман бе базирана на разработена от него система от 13 фактора, предопределящи за избора на държавен глава. Благодарения на нея ученият е познал всички президентски избори в САЩ от 1984 г. насам.

Основният елемент според професора е недоволството към президента на власт  и неговата партия, в случая демократите. Прогнозата на Лихтман се сбъдна, но в еуфорията друго негово изказване остана незабелязано. Експертът предрече, че Тръмп не само ще спечели, но и ще последва импийчмънт, с който той да бъде отстранен. 

"Ще направя друга прогноза. Тази не е базирана на система, само на предчувствието ми. Те не искат Тръмп за президент, защото не могат да го контролират. Той е непредвидим. С удоволствие биха взели Пенс (вицепрезидентът Майк Пенс - бел. ред.) - абсолютен консерватор, контролируем републиканец", коментира Лихтман в интервю за "Уошингтън пост" през септември.

Той допълни, че милиардерът може да си навлече проблеми с политиката си, която би могла да застраши националната сигурност, или с желанието да се облагодетелства от позицията си. 

"Сигурен съм, че Тръмп ще даде на някого основания за импийчмънт, правейки нещо, което застрашава националната сигурност или защото му помага на портфейла", заяви Лихтман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

14.11 2016 в 16:57

Щял да се облагодетелства, Тръмп за разлика от Клинтън влезе в президентството с няколко милиарда и няма да излезе разорен, да започне да раздава речи и да си промотира благотворителната организация, като по този начин изкара над 200 милиона само от даване на речи. Ще поживеем, ще видим, според много хора, Тръмп иска да остане в учебниците като Рейгън, за това и се предполага, че ще иска да направи промяна която да се запомни, прав е за това, че не може да бъде контролиран, все още не е встъпил, все още има време да го отстранят без импийчмънт....
Вярно е, че позна и дори тука в този сайт бе оплют като неразбиращ и незнаещ, естествено от лявото крило на десните и техния бизнесмен лидер чесновия СОС..

14355

2

neverland

14.11 2016 в 16:34

Ехе, много плитко! Това, че изглежда несериозен и че е бизнесмен, не означава автоматично, че е глупак и ще направи глупост, заради която да го отстранят
 
X

Да помогнем на украинските деца!