Проф. Джеймс Ларк: Вотът в САЩ е погубен, това е избор за по-малкото зло

Георги Савчев 22 октомври 2016 в 22:33 10033 2

Проф. Джеймс Ларк

В САЩ имаме двама ужасни кандидати за президент от гледна точка на либертарианството. Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън работят в подкрепа на програми, които засилват властта на правителството, разходите на правителството ще са още по-големи, а това пречи на каузата на свободата, заяви пред OFFNews.bg проф. Джеймс Ларк от Вирджинския университет.

Проф. Ларк е бивш председател на Либертарианската партия в САЩ и един най-влиятелните съвременни либертариански идеолози. Той е у нас по покана на Българското либертарианско общество и на днешната регионална конференция на European Students For Liberty в София изнесе лекция на тема "Либертарианското движение: къде сме днес и накъде отиваме?". Във форума в хотел "Рамада" в събота се включиха над 300 участници.

Беда е, че мнозинството от американците не познават или нямат възможността да разберат за кандидата за президент Гари Джонсън, който е издигнат от Либертарианската партия. На тези избори можем да говорим за синдорма на погубения глас - този път американците трябва да избират по-малкото зло, вместо да гласуват за това, което реално искат, коментира пред OFFNews.bg проф. Ларк.  

Неговата прогноза, че Хилъри Клинтън ще има голямо предимство пред Доналд Тръмп във вота на избирателната колегия на САЩ и тя ще е следващият американски президент.

Проф. Джеймс Ларк на регионалната конференция на European Students For Liberty в София 

След тази кампания можем да имаме шанса за промяна в начина на провеждане на предизборните дебати. В момента Комисията по президентските дебати е управлявана главно от демократи и републиканци и те умишлено усложняват критериите за включване в диспутите за останалите кандидати за президент на САЩ, обясни проф. Ларк.

Тази година много хора, които не са задължително симпатизанти на Либертарианската партия, усетиха, че това не е честно. Комисията по президентските дебати не позволява на Гари Джонсън да се включи в диспутите, а той наистина трябва да участва в тях. Много хора, не само симпатизанти на либертарианците, смятат, че действията на Комисията по президентските дебати подменят законността на изборите. Защото ако американците не виждат кандидатите, които имат шанс, те усещат, че изборите на практика не са легитимни, каза проф. Джеймс Ларк от Вирджинския университет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

23.10 2016 в 12:59

Идеално кореспондират действията на Путин със свободата.
И-ДЕ-АЛ-НО!!!

Чекам да се пробваш да ме обориш и те почвам!


Между другото, Оффнюз, КЪДЕ ви е информацията за поредната "грешка" на ВВС на УСА, довела до бомбардирането на погребение в Ирак и завършила с над ОСЕМДЕСЕТ жертви?

Или за тва грантове не дават, а, мои малки, космати козячета?