Продуцентът на новините в CBS News Мария Меркадер почина от COVID-19

OFFNews 01 април 2020 в 12:02 6885 0

54-годишната Мария Меркадер, която е журналист, продуцент на новините и артистичен директор в CBS News почина от усложнения, предизвикани от COVID-19 в Ню Йорк в неделя, съобщиха от медията.

Тя работи в продължение на тридесет години за телевизията, като първоначално стартира в нея с външна продукция. Отскоро е назначена за артистичен директор. 

От края на февруари Меркадер е била в отпуск по здравословни причини. 

От съобщението на CSB става ясно, че се е борила с рак близо 20 години, като е претърпяла многобройни лечения и операции. 

"За колегите и семейството си тя беше вдъхновение и символ на надежда всеки път, когато идваше на работа", пише в съобщението. 

Меркадер е била и продуцент на много чуждестранни продукции в телевизията, продуцирала е отразяването на някои от най-големите съветовни събития като смъртта на принцеса Даяна и атаките на 11 септември. 

През 2004 г. тя печели "Еми" за работата си във финансовата и бизнес сфера, след като изготвя бизнес стратегията на "CBS Sunday Morning". 

"Тежък удар в сърцето, дългогодишната колежка и приятелка Мария Меркадер почина от коронавирус", написа в Туитър бившият водещ на CBS News Дан Ратър.

"Мария беше приятел на всички", каза Лори Орландо, старши вицепрезидент за таланти в CBS News.

Орландо добавя, че е почти невъзможно да познаваш някой, който е обичан от всички, но Меркадер е била точно такъв човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!