Пригожин: Путин направи погрешен избор. Толкова по-зле за него

OFFNews 24 юни 2023 в 14:21 9466 6

Евгений Пригожин

Снимка Getty Images

Евгений Пригожин

„Путин направи погрешен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще имаме нов президент.“ Този текст публикува в канала си в Телеграм частната военна компания „Вагнер“ след телевизионното обръщение на руския президент Владимир Путин по-рано днес.

То бе в отговор на бунта на Евгений Пригожин – основателя на „Вагнер“ - срещу Кремъл, започнал, след като снощи Пригожин обяви, че Москва е нанесла сериозен удар по бойците му и загубите са огромни. Тази сутрин той обяви, че Ростов на Дон е под контрола на "Вагнер". Твърди се, че и град Воронеж е под контрола на частната армия. Чрез ТАСС официалната власт там отрече.

Частната армия тръгна на поход към Москва.

Кой е Евгений Пригожин

Пригожин обвинява министъра на отбраната Сергей Шойгу, че „унищожи боеспособността на Русия и я замени със собствен пиар в нееднократните си опити да унищожи ЧВК „Вагнер“ като структура“.

„За руснака понятието справедливост винаги е било свещено - написа той в личния си профил в Телеграм. - Като гледаме какво правиха през всичките тези години министърът на отбраната Шойгу и началникът на ГЩ Герасимов, може да разберете Пригожин и бойците от ЧВК „Вагнер“.

Президентът Радев: Сериозен проблем за Русия. Ако се консолидират, Вагнер няма шанс

Пригожин твърди, че всички действия в окупираните територии в Украйна – „недостигът на снаряди в Бахмут, минирането на райони в тила, та дори и сключването на договор“, са имали една-единствена цел: ликвидирането на ЧВК „Вагнер“. По повод обръщението на Путин Пригожин подчертава, че „Владимир Владимирович не назова имената на метежниците и предателите“. „Не за да даде на Пригожин възможност да възстанови справедливостта и да накаже виновните за действителното предателство, в резултат на което се провали специалната военна операция“, написа лидерът на „Вагнер“. Междувременно в интернет пространството се появи и първото видео от сблъсъка на ЧВК „Вагнер“ с руската армия, съобщи в канала си Пригожин.

Вицепремиерът и външен министър на България Мария Габриел предупреди българите в Русия да избягват районите на действията и увери, че Външно министерство следи "ежеминутно" ставащото в Русия. Телефони за връзка с българските власти на място и още информация вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1100

6

qwertz

24.06 2023 в 16:39

Бой с черпака през ...Путинака.

900

5

Porr

24.06 2023 в 15:24

Едни зли орки се бият с други зли орки. Сега се били намесили и кадировците. Дано да се изтребят взаимно.

10935

4

borisboris

24.06 2023 в 14:44

Това беше. Путьо скоро ще бъде на самолет за Северна Корея, а ние може да започваме лова на путиноиди у нас.

14469

3

случайно прочетох

24.06 2023 в 14:43

Екстра!Сега е моментът за настъпление към Крим и освобождаването му от орките!!!

3767

2

Име на профила

24.06 2023 в 14:35

Въпросителните бяха еможи с ехидна усмивка :-)

3767

1

Име на профила

24.06 2023 в 14:34

Сценарият се втвърдява ????
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика