Предадоха почти 6000 незаконни оръжия за три дни в Сърбия

OFFNews 11 май 2023 в 16:34 899 0

пистолет

Снимка pixabay

Предадени са 290 572 патрони и 468 минно-взривни устройства

Близо 6000 незаконни оръжия са предадени за първите три дни от кампанията за предаване на нерегистрирани оръжия и боеприпаси в Сърбия, съобщиха от Министерството на вътрешните работи, предаде сръбската телевизия РТС.

В официалния си профил в Инстаграм сръбското вътрешно министерство съобщава, че освен оръжията, от 8 май са предадени и 290 572 патрони от различен калибър, както и 468 минно-взривни устройства.

Министерството на вътрешните работи на Сърбия призовава гражданите до 8 юни да предадат нерегистрираните оръжия и взривни устройства в най-близкото полицейско управление или да извикат полицейски служители, които да дойдат на посочения адрес и да ги поемат, се казва в съобщение на министерството.

Министерството публикува и видео обръщение като част от кампанията за доброволно предаване на оръжие. Полицията изчислява, че около половин милион души в Сърбия притежават законно оръжие, отбелязва РТС.

президентът на Сърбия Александър Вучич обяви кампания по връщане на нелегално оръжие без правни последствия за собствениците, след като за няколко дни бяха убити повече от 15 души в две масови стрелби. 

На 3 май 13-годишен ученик нахлу в училището си в Белград с пистолет и застреля 9 души - един охранител и осем деца, и рани учители и ученици. Ден по-късно - на 4 май, 21-годишен младеж уби 8 души и рани 13 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки