Пожар в петролна база в Санкт Петербург, изпратиха пожарен влак да го гаси

OFFNews 03 септември 2023 в 16:59 3376 0

Снимка Министерство на извънредните ситуации на Руската федерация

Пожар избухна в петролна база на компанията "Роснефт" с Санкт Петербург. Огънят вилнее да площ от над 800 квадратни метра - до толкова, според властите е ограничен самият пожар. На място са изпратени над 100 пожарникари и 30 единици техника, в това число и пожарен влак.

Според неофициална информация от очевидци, които публикуват кадри в социалните мрежи, гори базата "Ручеи" на Роснефт, а огънят е тръгнал от взрив на цистерна с гориво. Свидетели твърдят, че са чули експлозии откъм мястото, над което се вижда дим.

Службите са получили информация за инцидента в 10:59 по московско време.  Междувременно прокуратурата в Санкт Петербург е започнала незабавно разследване на пожара, съобщава "Комсомолска правда". На мястото на пожара работи екип от прокурори.

Горящата база има интересна история, припонят руските медии. Навремето е контролирана от "нощния губернатор" на Санкт Петербург Владимир Кумарин, лидер на Тамбовската мафия. През 2009 година мафиотът е осъден на 14 години за мошеничество и други престъпления и тогава по лично нареждане на Владимир Путин базата в Санкт Петербург е иззета и предадена на "Роснефт", която е владее и до ден днешен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика