Politico: Украйна гениално мами Русия преди контранастъплението

Според анализа Киев няма сили за офанзива по целия фронт, но може да да повтори "перегрупировката" в Харковска област

OFFNews 25 април 2023 в 14:27 7565 4

ЗСУ

Снимка Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Украйна изпраща фалшиви сигнали на Русия, за да я обърка в навечерието на контраофанзивата.

Украйна изпраща фалшиви сигнали на Русия, за да я обърка в навечерието на контраофанзивата, пише Politico.

Журналистите отбелязват, че такава идея и ходове не са нови. По подобен начин през 1943 г. британците започват цяла операция, за да дезинформират Германия къде в Южна Европа съюзниците ще нанесат основния удар. Нацистите налапват стръвта.

Сега според Politico сценарият от Втората световна война има шанс да се повтори. 

В статията се обяснява, че на журналистите вече е било забранено да посещават определени части на фронта на фона на подготовката на ВСУ за контранастъпление.

Медиите разсъждават къде този път ВСУ ще нанесе главния удар срещу руските нашественици и припомнят блестящата операция по освобождаването на Харковска област.

След като са проучили последната активност на руснаците на фронта, журналистите от Politico са стигнали до извода, че руснаците се страхуват най-много от удар на юг, защото успехът там наистина би отворил широко вратите за деокупация на Кримския полуостров.

Въпреки целия скептицизъм на Запад относно целесъобразността на защитата на Бахмут, анализаторите са единодушни, че провеждането на неуспешна офанзива в този участък на фронта отслабва руската отбрана на други места.

Въпреки това анализаторите смятат, че Украйна няма сили за мащабна офанзива по цялата фронтова линия. 

През последните месеци Западът активно снабдява украинците с тежко оборудване и боеприпаси. Както отбеляза заместник-министърът на отбраната Анна Маляр, "контранастъпленията вече са в ход", така че "да се говори ограничено за контраатака не е правилно".

В същото време Русия е затънала в битките за Бахмут и Маринка. Окупаторите възобновиха настъплението към Угледар, за да разпръснат украинските сили и да им попречат да се съберат в "единен юмрук".

През последните месеци Руската федерация е заета да укрепва отбранителните си позиции на юг, където минава така нареченият "сухопътен коридор" към Крим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

25.04 2023 в 18:03

Уважаемо Приятелче с прякор на кон,
Непрекъснато излизат информации от реномирани западни информациони източници, че ръководството на ВСУ, а и много редови чинове, продължително са обучавани на запад, предполагам не само да боравят със съвременна западна техника, но и на изкуството на съвременна тактика и стратегия!
Не знам дали са 200 хиляди, повече или по-малко, но наистина очаквам с нетърпение педеРацията да бъде яко сритана и да се саморазпадне, примерно, като бивша Югославия....

12407

2

Bad Horse

25.04 2023 в 15:42

съветската военна доктрина е да пробват леки атаки на широк фронт и където открият слабо място, да прехвърлят бързо основните сили. Добра или лоша, спорно е, но на тази тактика са учени генералите и от двете страни на фронта. За украинците е лесно, защото фронта е издут към противника и от средата лесно могат да се пренасочат. Докато руснаците трябва да обикалят повече.

Така или иначе, не мисля че ще им е много празнично на ватниците на 9-ти Май. 200 000 мотивирани украинци скърцат със зъби от нетърпение да ги пуснат най-накрая напред.

-529

1

6екеr4о

25.04 2023 в 14:53

Фотото е разкошно, тоз е издул бузи, изглежда нахранен, дебел, самодоволен и най-вече: Себеуверен! Ще трепа блядове...

Не знаем кои са анализаторите в тази публикация, не съм експерт, ма никакъв, но по чисто житейска логика категорично смятам, че ВСУ са им напълно достатъчни 1, 2, 3 пробива на фронтовата линия, дълбоки, останалото е домино!
А после... Дядя Пиздю у Хага!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков