Поддръжници на Тръмп прекъснаха реч на лондонския кмет

OFFNews 13 януари 2018 в 20:35 3522 0

Снимка Reuters

Поддръжници на американския президент Доналд Тръмп прекъснаха реч на кмета на Лондон Садик Хан, съобщи телевизия Sky News, цитирана от РИА Новости.

Хан трябвало да произнесе реч в един от британските аналитични центрове, когато в помещението нахлули членове на организацията White Pendragons.

Те скандирали лозунги в подкрепа на Тръмп и излизането на Великобритания от ЕС.

Във видео се чува как един от тях казва "Дами и господа, ние сме тук днес, за да осъществим ненасилствен и мирен граждански арест".

Намесила се охраната, но активистите отказали да напуснат, като обявили, че имат билети за изказването на кмета и имат право да останат в залата. Те все пак били изведени, а Садик Хан успял да каже речта си. 

Това се случва на фона на решението на Тръмп да отмени визитата си във Великобритания за откриването на ново посолство в Лондон. 

Като причина той обяви несъгласие с администрацията на неговия предшественик Барак Обама, която продала старата сграда на посолството. 

Хан приветства решението, като обяви, че Тръмп е чул неговия призив. Кметът на Лондон вече изрази мнение, че премиерът Тереза Мей е сгрешила, като е предала на американския президент поканата на кралицата да посети Великобритания. 

Срещу визита на Тръмп в Лондон беше създадена и подписка, която беше подкрепена от около 2 млн. души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови