Ядосан на Обама, Тръмп анулира посещение във Великобритания

OFFNews 12 януари 2018 в 11:26 3808 0

Снимка Ройтерс

Доналд Тръмп отмени планирано посещение във Великобритания през февруари, предаде Би Би си.

Очакваше се тогава президентът да открие ново американско посолство в Лондон, чието изграждане струваше 1 милиард долара.

В туит американският държавен глава обяви, че не е "голям фен" на решението на администрацията на предшественика му Барак Обама за прехвърляне на посолството от централния кв. "Мейфеър" на място в Южен Лондон, определяйки го като "лоша сделка". Старото място било продадено от Обама за "жълти стотинки".

"Причината да отменя пътуването си до Лондон е, че не съм "голям почитател" на администрацията на Обама, която продаде може би най-добре разположеното и най-доброто посолство в Лондон за "жълти стотинки", само за да се построи ново на кофти място за 1.2 милиарда долара. Лоша сделка. Искате да прережа лентичка? Не!", пише Тръмп.

За визитата, по покана на Тереза Мей, още не беше определена дата.

От "Даунинг стрийт" отказаха да коментират решението на Тръмп да отмени посещението, а редакторът на Би Би Си за Северна Америка Джон Соупъл заподозря възможността от протести по улиците на Лондон също да е натежала сред аргументите в полза на отмяната на посещението.

Преместването на посолството бе потвърдено през октомври 2008 година, когато президентът Джоржд У. Буш все още бе в Белия дом. Въпреки това Тръмп обвинява администрацията на президента Обама за продажбата. Според него новата сграда във "Воксхол", Южен Лондон е на "кофти" място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови