Писателят Борис Акунин напуска "путиновска Русия"

ОFFNews 03 септември 2014 в 19:11 8315 30

Борис Акунин.
Борис Акунин.

Известният руски писател Григорий Шалвович Чхартишвили, познат под псевдонима Борис Акунин, заяви, че всичко в путиновска Русия вече му е чуждо и затова ще я напусне.

"Намирам за трудно да остана в Русия, когато всичко наоколо е полудяло. Следователно - въпреки че не смятам да емигрирам, аз ще гледам да прекарвам възможно най-много време зад граница. Един трезвен човек не може да вирее сред пияници. Ще се връщам тук от време на време, за да проверявам дали гуляят е свършил. Ще остана част от това, което "те наричат Русия", така че изгнанието не е опция. А тази Русия, която е част от мен, няма да ходи никъде", отбелязва писателят.

Акунин казва още, че върви по улиците на Москва и слуша разговорите на хората, докато ги наблюдава - и се ужасява.

"Хората не виждат, не искат да знаят, не мислят. Те обаче не трябва да бъдат обвинявани за това, защото си имат своите животи и всекидневни проблеми. Но слепотата, липсата на мислене и незаемането на твърда позиция струват много в подобни исторически моменти. Трудни времена очакват страната ми. Вероятно дори по-лоши от това, в което се намира Украйна сега. Не можете да си представите колко ми се иска да греша обаче", казва той.

Преди време Акунин предсказа преврат или социална революция в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!