Седемте стъпки на Путин за стабилизиране на ситуацията в Украйна

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2014 в 18:37 5342 15

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин обяви план от седем стъпки, които според него ще доведат до стабилизиране на ситуацията в Украйна.

В мирния план на Путин е включено прекратяването на настъпателните операции на въоръжените сили на бунтовниците в Донецк и Луганск. Втората стъпка е отвеждането на украинските военни на такова разстояние, че да се изключи обстрела на населените места с артилерия.

На трето място е необходимо да се осъществи пълноценен и обективен международен контрол за съблюдаване на условията за прекратяването на огъня и организиране на мониторинга на обстановката в създадената по този начин зона на безопасност.

На четвърто място трябва да се изключи използването на бойна авиация срещу мирни граждани и населени места в зоната на конфликта.

Пето, трябва да се организира обмена на насилствено държани хора от всяка от страните без каквито и да било предварителни условия.

Шесто, да отвори хуманитарен коридор за предвижване на бежанци и доставка на хуманитарни товари към Донбас.

Седмо, да се осигури възможността за изпращане на бригади за ремонт на разрушените и пострадалите обекти и да им се окаже помощ за осъществяване на дейността им през зимата.

Тази сутрин говорихме по телефона с украинския президент Петро Порошенко и ми се стори, че възгледите ни за разрешаването на ситуацията са много близки. Аз нахвърлях този план в самолета, докато пътувах от Благовещенск до Улан-Батор, каза Путин пред журналисти, преди да им покаже написания на ръка план.

Путин и Порошенко обявиха по-рано днес, че са се разбрали за примирие в Украйна. След това обаче Путин се отрече от подобно споразумение, като обяви, че Русия не е страна в конфликта.

Въпреки това руският президент посочи, че според него примирието може да е факт до петък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2014 в 08:26

Айдееее - и тоя изкопира Барека и се усамоти в гората с флумастер да чИртае планове в точки. Явно умовете на обслужвали мутри хора си приличат.

03.09 2014 в 22:09

Комунисти и ташакисти...каква симбиоза!Ха-ха,абе гледах нещо,абе едни талибанчета ,искат да ходят при Путьо и да разджанджуркат на Кадировче вилаета!Абе направо му казват че ще си зимат Кавказ!Ха-хаах,бах ти ТАШАКА,ДРУГАРКОО!

03.09 2014 в 21:48

Гацо е прекалил с одеколона и пак е клекнал в лайната си, ама на лайнто му е хубаво в лайната. ТОЛКОЗ....не бе не е толкоз скоро гъза на Гацо ще хване паяжина и ще е само клекнал!!!

03.09 2014 в 21:44

Давай другарю Путин!

03.09 2014 в 21:41

АЗ съм Гацо и знам - Путин вече ДИКТУВАО условията, а USA и Ес вече са клекнали и чакат указания от Путин! ТОЛКОЗ!

03.09 2014 в 21:29

Хуйло ,навърлял некви тъпотии,докато пътувал за страната на дедите си!Само че,тоя педофил,трябваше първо да изкара наемниците си от Украйна,които между другото,докато избиват мирното население и стрелят по защитаващите родината си украинци,мародерстват и унищожават инфраструктурата!Досега рассеяните са откраднали над 15000 тона въглища от шахтите!Разбити и ограбени магазини и тн.!А Хуйло чертае нещо,нахфърля некви безумни и неизпълними желания!И си представя,че е Екатерина Велика!Да,ама не!Той просто е един нагъл КГБ-ист и бандит!И няма да му се отвори парашута!

03.09 2014 в 20:51

До Българин
Аркадий Аркадиевич Бабченко, руски журналист - ха-ха украински еврей...

03.09 2014 в 20:20

Людмила Улицка

25.08.2014
Сбогом, Европа!
(Залцбургски бележки)

Не се занимавам с политика, но казвам това, което мисля, когато ме попитат. Именно поради тази причина ме определят като “пета колона”, обвиняват ме, че ненавиждам своята страна и се оправдават с мен глупаво и неплодотворно. Не изпитвам никаква ненавист, изпитвам срам и безсилие. Руската политика днес е самоубийствена и опасна, тя представлява заплаха най-вече за самата Русия, но може да се окаже причина за нова Трета световна война. Всъщност тази война вече започна. Локалните войни в Чечения, Грузия, а сега и в Украйна са нейният пролог. А епилогът едва ли ще има кой да напише.Накрая бих искала да кажа още нещо: аз живея в Русия, аз съм руска писателка от еврейски произход и с християнско възпитание. Моята страна днес е обявила война на културата, обявила е война на ценностите на хуманизма, на идеята за свободата на личността, на идеята за правата на човека, изработвана от цивилизацията през цялата й история. Моята страна е болна от агресивно невежество, национализъм и имперска мания. Срам ме е за нашия парламент – невеж и агресивен, срам ме е за правителството – агресивно и некомпетентно, за ръководителите на страната, поклонници на силата и хитростта, представящи се за супермен, срамувам се за всички нас, за народа, изгубил нравствените си ориентири.

В Русия културата претърпя жестоко поражение и ние, хората на културата, не можем да променим самоубийствената политика на нашата държава. В интелектуалното съобщество на нашата страна бе извършен разкол: отново, както в началото на века, срещу войната застана малцинството. Моята страна всеки ден приближава света към нова война, нашият милитаризъм вече е изострил нокти в Чечения и Грузия, а сега тренира в Крим и Украйна. Сбогом, Европа, боя се, че никога няма да ни се удаде да влезем в европейското семейство на народите. Нашата велика култура, нашите Толстой и Чехов, Чайковски и Шостакович, нашите художници, артисти, философи, учени не успяха да обърнат политиката на религиозните фанатици на комунистическата идея в миналото, нито на алчните безумци днес.

Триста години ние, хората на културата, черпим от едни и същи извори – нашия Бах и нашия Данте, нашия Бетховен и нашия Шекспир, – и не сме губили надежда. Но днес на нас, хората на руската култура, на тази малка нейна част, към която принадлежа и аз, ни остава да кажем само едно: “Сбогом, Европа!”.

* * *

В края на юли тази година известната руска писателка Людмила Улицка получи Австрийската държавна премия за европейска литература, а немският седмичник “Шпигел” публикува есето й “Сбогом, Европа!”, пълно с горчиви размисли за агресивната и самоубийствена руска политика. Последва незабавната реакция на руските власти, които отмениха планирата в ИТАР-ТАСС пресконференция на писателката във връзка с присъдената награда. Людмила Улицка е родена в Башкирия през 1943 г. Първите й публикации датират от края на 80-те години, но името й нашумява след излизането на повестта “Сонечка” (1992), за която е отличена с престижни литературни награди в Италия и Франция. Романът й “Казусът Кукоцки” е награден през 2001 г. с най-престижната руска литературна премия “Букър”. Книгите й са преведени на повече от 20 езика. Критиката определя творбите й като “проза на нюансите” и я сравнява с Чехов. Предложеният по-горе текст на есето е превод от неговата оригинална версия на руски език. ( Със съкращения- есето на Людмила Улицка обиколи света на интересуващите се от алтернативния глас на Путин, тук цитирам само есенцията на политическата й оценка-бел. ivo.bg)

http://ivo.bg/2014/09/03

03.09 2014 в 20:01

Българин, от где изнамери тая помия която си копирал?

03.09 2014 в 19:45

гацо хуйлов е на линия..........