Пхенян екзекутира военен министър, задрямал пред Ким Чен Ун

OFFNews Последна промяна на 13 май 2015 в 08:45 16357 12

Ким Чен Ун

Министърът на отбраната на Северна Корея е екзекутиран, защото задрямал на военно събитие в присъствието на лидера Ким Чен Ун, съобщава The Guardian. Хьон Йон Чхол бил обвинен в държавна измяна, нелоялност и неуважение към лидера. 

Стотици са присъствали на екзекуцията, извършена чрез разстрел със зенитна картечница, за което информираха служители на южнокорейското разузнаване на закрито заседание на парламента. 

Хьон Йон ЧХол се появявал на публично място за последен път московската международна конференция за сигурност през април. Той е бил арестуван три дни преди разстрела си. 

От началото на годината в Северна Корея са екзекутирани 15 висши служители, сред тях и чичото на лидера. Най-честата причина е оспорване и уронване на авторитета на Ким Чен Ун. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2015 в 18:16

Хич не са горди при първа възможност бягат от рая. За това са опасали границата с бодлива тел и минни полета, за да не бягат щастливите граждани. То така беше навремето и по нашите граници тук е рай ама ако поискаш да избягаш стрелят по тебе на месо.

13.05 2015 в 17:18

И въпреки това севернокорейците са щастливи и горди със своя господар, така както руснаците с Путин.

13.05 2015 в 14:37

Следващия го гръмнете с атомна бомба, как така ще спи ...

13.05 2015 в 13:51

Нали F1абсолютно правилно, до като не те сполети същото нещо самият теб, а тогава от даеба тази Демокрация, ще се сетиш за нея тогава, и ще я затърсиш. Личат си подобни прости и примитивни същества, какви са ви нагласите. Единствено искате да убивате за удоволствие, а това вече си има термин в криминалистиката. А именно престъпник и убиец. Това ви е зора на вас комунистите. Да убивате. А не че някой ви бил поробил, и сте били искали да се освободите. Защото петстотин години ако е имало робство, като комунистическото, до сега и спомен нямаше да има за такива като теб. Но понеже сте били като троскота, и османлиите не са ви закачали за нищо почти, за това сега хленчите срещу тях, и си искате правата си за да убивате, и да отнемате други права, настоявайки само за собствените си права да се спазват, а не че търсите човешки права като човешки права, ето защо сега изпадате в екстаз пред смъртта на този северно-корейски генерал, разстрелян, за не уважение, към свине подобната особа на Ким Чен Маймун. Тези в кой век живеят. Реват че се били нарушавали правата на примитивните в Украйна от киевската хунта, че не им позволяват да убиват безконтролно, по територията на цяла Украйна, нали така ги наричате избраните с гласовете на хората киевски управляващи. Но сега радост голяма, че били убили някакъв си задремал генерал в Северна Корея. Просто такива като теб са. Примитивни същества, с примитивни разбирания, претендиращи да са водещи в света ценности. А какви са ви ценностите. Да убивате, да убивате, и пак да убивате, но да не ви убиват. С какво сте по различни от убийците по затворите, осъдени на различни периоди от време, престои в затвора. С нищо. Само разликата е. Че онези са вече осъдени, имало е кой да ги осъди. А вие не сте осъдени, понеже няма кой да ви осъди.

13.05 2015 в 10:22

Ким е пич нема връзкар, нема роднина трепе ги на общо основание. Киминизъм в деиствие.

13.05 2015 в 10:02

Отървал се е

13.05 2015 в 09:53

"екзекутиран, защото задрямал на военно събитие".
Абсолютно правилно.

В България трябва да се екзекутират предателите от парламата приела плана "Ран - Ът", и три четвърти от всички боклуци участвали в управлението до сега.

Да еба и демокрацията.
Ако при евреите скитащи в пустинята е имало не абсолютно подчинение на вожда Мойсей а "демокрация" , евреите отдавна да са измрели в пясъците.

България преживя 500 години робство, но 50 години "демокрация" ще я унищожи.

13.05 2015 в 09:32

Нашите депутати да вземат да се пострестнат ли, що ли ...
Да го вземем тоя за председател на парламента?

13.05 2015 в 09:27

И кучето спи,ама пази :-)

13.05 2015 в 09:25

Вече сме имали възможност да осветим въпроса, но нека пак. Когато се докладва за живота в Северна Корея, да се помни, че там се води люта информационна война и всякакви хватки са възможни. Затова е задължително да се посочва източника. Особено да се внимава с новини от Южна Корея. Спекулира се и с трудно достъпния език, само малцина европейци могат да се ориентират в тая щура азбука.
По конкретния случай - личният архив показва, че историята с ликвидирания генерал или министър циркулира по жълтите вестници поне от година, даже се твърдеше, че е гръмнат с оръдие. Впрочем "пушката" от материала на OFFNEWS може да значи и оръдие, ако са преписвали от руски.