Жителите на Пхенян живеят в страх след екзекуцията на чичото на Ким Чен Ун

Вероника Шербанова 17 декември 2013 в 11:55 5484 9

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун.

Снимка ЕПА/БГНЕС

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун.

Проверките по улиците на Пхенян се увеличили многократно след екзекуцията на чичото на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, на пристигащите в страната е забранен достъпът до столицата, а жителите на града живеят в постоянен страх, съобщи РИА Новости.

Чан Сон Таек беше екзекутиран миналия четвъртък заради обвинение в опит за сваляне на държавната власт. Чичото на Ким Чен Ун беше смятан за втория най-могъщ човек в Северна Корея.

След смъртта на Чан Сон Таек проверките по улиците на Пхенян се увеличили дотолкова, че било трудно да се придвижиш дори на 100 метра. На всички гости на севернокорейската столица е било заповядано да напуснат града, а за жителите на Пхенян е невъзможно да го напуснат, ако нямат изрично разрешение.

Жителите на Пхенян живеят в постоянен страх от масови екзекуции. Една от причините е, че според непотвърдена информация екзекуция очаква и членовете на семейството на Чан Сон Таек.

В същото време с масова церемония днес беше почетена годишнината от смъртта на бащата на севернокорейския лидер - Ким Чен Ир, който почина от инфаркт през 2011 г.

В церемонията участие взе и лидерът Ким Чен Ун, както и хиляди военни и членове на комунистическата партия. Церемонията беше предавана на живо по държавната телевизия.

Лелята на Ким Чен Ун – Ким Ген Хи, не присъства на церемонията по случай годишнината от смъртта на брат си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!