Quantcast

Папа Франциск: Комунистите ни откраднаха християнството

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2014 в 10:36 6191 3

Папа Франциск

"Комунистите са откраднали и присвоили идеята на християнството и посланието на бедността."

Това заяви папа Франциск пред римското издание "Il Messaggero", цитиран от "Independent" и допълни, че "комунистите са откраднали християнското знаме". "Знамето" на бедността е християнско. Бедността е и центъра на госпъла."

77-годишният глава на римокатолическата църква направи коментара си по повод обвиненията към него, че с посланията си за икономически реформи и критики към капитализма е прозвучал като ленинист.

Цитирайки библейски пасажи за нуждата да се помага на бедните, болните и хората в нужда, папата заяви: "Комунистите казват, че това е комунизъм. Сигурно. 20 века по-късно. Така че, когато един комунист говори за тези неща, някой трябва да се изправи и да каже: "Но тогава ти си християнин".

В същото интервю за римския вестник папата разкритикува и глобалната политика, за която каза, че е провалена заради корупция и подкупи.

По думите на папата обществото е "изгнило морално", като това и икономическата криза са причините за ниската раждаемост в Европа.

Папа Франциск добави, че все пак се надява хората да не загубят тяхното щастие, надежда и увереност въпреки трудностите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2014 в 23:46

Не се ядосвай свети отче! На вас само Християнството ви откраднаха, а на нас и парите и заводите и апекатата и текезесетата и какво ли не? Вие Сте привилегировани, а ние изядохме за 25 и още 45 години яко пипане тук. не се кахъри! Ако не са свилии самият Христос, кажи му ,че тия не си поплюват и яко пипат... Сега им викат Лапачите и Недосегаемите. Окей? Моето Уважение към Вас и Светата Църква!

08.07 2014 в 11:48

Най-голям процент хора, които се обявяват за атеисти са в Скандинавия, Северна Европа, Великобритания. Там не е имало комунизъм, така че явно не точно комунизма е причината.

08.07 2014 в 11:04

Кралят на педофилите е напълно прав.

Само ни стига да погледнем към нашите "свещенници" - половината са оядени мутри, а другата гейове.

Не че имам нещо против вторите, просто мястото им сякаш не е в религиозна институция...

А мутрите тъкмо не плащат данъци.