Падат визовите ограничения между Турция и САЩ

OFFNews 29 декември 2017 в 07:58 5317 0

Падат визовите ограничения между Турция и САЩ

Американското посолство в Анкара премахна всички визови ограничения за Турция.

Това става близо три месеца, след като Вашингтон спря издаването на неимиграционни визи за турски граждани, припомня БНТ.

Американското посолство в Анкара обяви на 8 октомври, че временно спира всички визови услуги, а Анкара отговори с реципрочна мярка.

Скандалът между САЩ и Турция беше във връзка с ареста на служител в американското консулство в Истанбул Метин Топуз.

В съобщение на американското посолство се посочва, че от октомври досега турското правителство се е придържало към уверенията, които даде на САЩ, че няма да бъдат разследвани, задържани или арестувани други местни служители на американските дипломатически мисии в Турция във връзка с изпълнението на служебните им задължения, посочва в. "Хюриет дейли нюз".

"Въз основа на придържането към тези уверения Държавният департамент е уверен, че състоянието на сигурността се е подобрило достатъчно, за да позволи пълно възобновяване на визовите услуги в Турция. Ние продължаваме да имаме сериозни безпокойства във връзка със съществуващите обвинения срещу местни служители на нашата мисия в Турция. Също така сме обезпокоени заради случаите на арестувани в рамките на извънредното положение американски граждани. Американските официални представители ще продължат диалога с турските си колеги в търсене на удовлетворяващо решение по тези случаи", се посочва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!