Откриха мъртво 3-годишно дете в пустинята в Ню Мексико, убито в ритуал за 'пропъждане на зли духове'

OFFNews 14 август 2018 в 12:25 4580 0

Снимка Reuters

Тригодишно момченце е открито заровено в пустинята в Ню Мексико. Детето е било убито в ритуал за "пропъждане на зли духове".

Момчето е син на арестувания преди дни Сирадж Уахадж, който обучавал деца за бъдещи извършители на масови убийства в училища из САЩ. 

3-годишният Абдул-Гани Уахадж е открит близо до мястото, където са обучавани децата, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Трупът на момчето е намерен три дни след полицейската операция, в която 11 деца бяха намерени в окаяно състояние, а петима възрастни, сред които и Уахадж, бяха арестувани по обвинение, че са издевателствали над тях. 

Сред задържаните са и три жени, които според полицията са майки на откритите 11 деца. 

На някои от децата, на възраст от 1 до 15 години, са били дадени оръжия, за да защитават бордея от евентуална операция на ФБР, е научил съдът, занимаващ се със случая.

Едно от децата е разказало на следователите, че един от арестуваните възрастни му е обяснил, че 3-годишният Абдул-Гани Уахадж ще се завърне от отвъдното и ще посочи институции, които трябва да бъдат атакувани.

"Те са очаквали Абдул-Гани да възкръсне, за да им покаже от кои правителствени институции трябва да се отърват", каза прокурор от окръг Таос. Други деца разказват, че смъртта му е била "ритуал за прогонване на зли духове" от него.

Бащата на убитото дете, 39-годишният Сирадж ибн Уахадж, е син на известен мюсюлмански духовник в Ню Йорк. Той е обвинен, че е отвлякъл Абдул-Гани от дома на майка му в Атланта през декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови