Мъж подготвял непълнолетни за масови убийци в училища в САЩ

OFFNews Последна промяна на 09 август 2018 в 11:22 3337 1

Снимка AFP

В американския щат Ню Мексико арестуваха мъж, подготвял непълнолетни за бъдещи извършители на масови убийства в училища из САЩ, съобщи телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС и БТА.

По данни на телевизията заподозреният е Сирадж Уахадж. Той отвлякъл 4-годишния си син, който живеел в щата Джорджия с майка си и втория си баща. Според прокуратурата 39-годишният Уахадж е откарал детето в построен от него лагер в Ню Мексико, където го е обучавал да стреля с пушка с оглед да използва тези умения, участвайки в масови убийства из учебните заведения в страната.

Полицията извършила след получен сигнал обиск в лагера и открила тялото на сина му. Там живеели още един мъж, три жени и 11 деца. Според служителите на реда непълнолетните, физически изтощени, били държани в антисанитарни условия.

Според Си Ен Ен документи на следствието сочат, че петимата заподозрени, включително Уахадж, са учили децата да стрелят.

Всички заподозрени са арестувани и обвинени в малтретиране на деца. Смъртта на четиригодишния син на Уахадж все още се разследва, затова засега няма обвинения по случая.

Преди три дни Франс прес информира, че при операцията в селцето Амалия, Ню Мексико, на 3 август Уахадж и друг мъж на име Лукас Мортен били открити заедно с жените и децата в "тясна каравана, вкопана в земята, покрита с найлон, без вода, канализация и ток".

Всички приличали на "бежанци от третия свят", нямали храна, нито прясна вода, били боси, немити и облечени само с мръсни парцали.

Мъжете били въоръжени с щурмова пушка АР-15 и четири пистолета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови