Орбан пита унгарците: Да пуснем ли мигрантите да се разхождат свободно

OFFNews Последна промяна на 01 април 2017 в 15:15 3465 1

Унгария стартира анти-ЕС кампания под потото "Да спрем Брюксел". Тя е инициирана от правителството на Виктор Орбан и целта й е да даде отпор на мигрантската политика но общността, която според Будапеща излага на риск независимостта на страната.

От днес унгарците могат да дадат своето мнение по 6 въпроса от рода на „Какво трябва да направи Унгария по отношение на политиките на ЕС в областта на имиграцията“ или „на фона на поредицата от терористични атаки в Европа“. 

Сред възможните отговори са:

"Нелегалните имигранти трябва да бъдат под наблюдение, докато властите не решат техните случаи" или "Трябва да позволим на нелегалните имигранти да се движат свободно в Унгария".

Проучването, наречено "Национална консултация 2017" от дясното правителство на премиера Виктор Орбан, ще бъде ползвано за основа за въвеждането на нова мигрантска политика.

Такава кампания имаше и през 2015 г., когато гражданите отново бяха питани основно за имиграцията и тероризма. Тя бе остро разкритикувана от Агенцията за бежанците на ООН, които изразиха своя „шок“ от ксенофобията, припомня БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови