Орбан награди Борисов с "Голям кръст", защото защитава Европа от мигранти

Вероника Шербанова - Будапеща 30 ноември 2016 в 15:08 9226 18

Орбан награди Борисов с

Снимка БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан връчи на премиера в оставка Бойко Борисов орден за граждански заслуги "Голям кръст" за "великата дружба между българския и унгарския народ" и за това, че защитава Европа от мигрантите. 

Борисов е на посещение в Унгария по покана на Орбан. 

При връчването на ордена Орбан отбеляза, че Борисов е направил много за дружбата между двата народа и за това тя да не остане само миналото, а да продължи в настоящето и бъдещето. 

"За нас, унгарците, беше добре да знаем, че на Балканския полуостров има един народ, който разбира нашето мислене и нашите действия. Това е ценно приятелство", каза Орбан. 

Той допълни, че приятелството между двата народа е особено важно сега, "когато Европа се държи така, все едно нищо не е научила от последните столетия". 

"Трябва да защитим външните граници на Европа. Тази задача трябва да изпълнят тези, които имат не само патриотична история, но и патриотична памет. Има исторически грешки, които не могат да бъдат забравени. Затова нашите решения трябва да защитават националния интерес. Само така можем да защитим себе си, само така можем да защитим Европа", подчерта унгарският премиер по време на церемонията. 

"Това отличие е едновременно знак за хилядолетната дружба между българите и унгарците и е уважение към историческия ни път. То свидетелства и за това, че българите, начело с министър-председателя укрепват сигурността не само на Унгария, а защитават цяла Европа. И те не са задължени за това от договори, а от своята история и от своите християнски ценности,. Съдбата на Европа отново се решава на южната граница на България", каза още Виктор Орбан. 

Чест е за мен да съм тук и да получа тази награда. Тя не е само за мен. Тя е за усилията на цялото правителство, на българските граничари, полицаи военни, за всички, които денонощно бдят за сигурността на Европа и сигурността на България. В тази безпрецедентна криза в света - войни, бежански поток, мигранти, все по-тежко ще става в Европа, каза Бойко Борисов. 

"Винаги съм казвал, че лидери като Орбан са изключително нужни на Европа заради трезвата оценка на опасностите, които идват. Мога да ви уверя, че в България в мое лице, в лицето на всички, които ни вярват, ще направим всичко необходимо тази политика и тази защита, не само на България, но и на Европа, да продължи. И също така борбата с престъпността, контрабандата, корупцията и всичко, което трови нашите държави“, подчерта Борисов.

„Благодаря че в такъв момент стимулирате всички в България, които са приели това за кауза и в най-трудни условия продължават да изпълняват совите ангажименти към цяла Европа. Приемам го от името на всички тях“, завърши той.

След връчването на ордена Бойко Борисов и Виктор Орбан разговаряха на четири очи. След срещата двамата не направиха изявление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

18

косата

20.02 2017 в 12:30

ГЕРБ = БСП2

12530

16

синя сова

30.11 2016 в 22:52

"стринке минке" имаш предвид и наш "БУДА" нали?И него може да го оправи само дървено пардесю.И иван тодоров доктора се движеше в дебело брониран автомобил ,но накрая и него го пратиха "там" ...

17156

15

aviatora

30.11 2016 в 22:51

Орбан ако знае реалната действителност за тази престъпна мутра, едва ли дори щеше да го познава.

12530

14

синя сова

30.11 2016 в 22:49

№ 12-нали знаеш,че лицемерието в политиката е чудовище с пипала!И Европейската народна партия припозна борисов и проклетата му мафиотска партия герб,за уж дясна партия ,а него за "голям" уж десен лидер,ама ние знаем,че това въобще не е така!гербарите са сътворени от генералите на ДС,а боце го туриха там за "голям"уж десен лидер,а всъщност те са мафиотска сбирщина от бивши комунисти,милиционери,доносници на ДС,кариеристи и олигарси!Например,"хардлайднера"и създателя на гербарските клубове цв.цв.е ченге (настоящо)от 7-отдел на ДС-"Централно,информационно,организационно управление на ДС"!Него цял живот са го учили как да лъже и да манипулира хората!

20374

13

Стринка Минка

30.11 2016 в 22:27

Костоващината и редицива Раданщина си е болест.
Само дървеното пардесю я оправя.

12530

11

синя сова

30.11 2016 в 21:53

№ 10 -бойко методиев борисов е бил крадец на коли в Унгария и е бил заловен там и екстрадиран от страната!Нали си "печен"...попитай "чичко Гугъл"...просто си задай въпроса-бил ли е заловен бойко борисов заради кражба на коли в Унгария...Чичко Гугъл веднага ще ти отговори!