Оланд: Великобритания не може да забави или отмени напускането на ЕС

OFFNews 02 юли 2016 в 14:08 7909 31

Великобритания не може да забави или отмени решението си да излезе от Европейския съюз, заяви френският президент Франсоа Оланд, пише "Гардиън".

Оланд направи коментара след като се срещна с британския премиер Дейвид Камерън във Франция, където се отбелязаха 100 години от битката при Сома.

"Да си в ЕС има предимства и британците започват да го разбират. Тези, които бяха привлечени от Брекзит, сега размислят", каза французинът. 

Според него бързо напускане на ЕС ще предотврати несигурността и нестабилността, особено по отношение на икономиката.

Изказването му е в пълно противоречие с думите на двамата кандидати за поста на Камерън - Тереза Мей и Майкъл Гав, които заявиха, че няма да стартират процедурата за излизане преди края на годината.

Съществуват подозрения, че Оланд използва строгия подход към Великобритания, за да си осигури добър резултат в предстоящите тази година избори, допълва британското издание. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

32

Izalina

03.07 2016 в 00:06

лекар, ще съм Ви благодарна да дообясните лириката си. От по-стари Ваши коментари съм останала със спомена, че сте в кухнята на медицината и психологията отдавна. Нито един от лекарите, с които контактувам по всякакви поводи, никога не е възразявал срещу обръщението "докторе", затова си позволих да го използвам, без да подозирам, че ще ви засегна. Простете, ако е така.
Колкото до компетентностите, аз не претендирам нищо. Изразявам лично мнение, което не смятам за вездесъщо, но предпочитам конструктивна и обоснована критика, защото приемам забележки и съм склонна да признавам грешки, вместо ехидна ирония без продължение.

Не ми допада и неуважителното отношение към авторите на споменатата статия. Естествено, че ще го поправят, щом е правдива корекцията Ви. Лично, тогава сметнах, че леко издребнявате, предвид, че е най-доброто интервю, което съм чела напоследък, но по тази логика не би трябвало и самият Вие да наричате Гилън - Йън, нали? Или отново греша?
Със здраве!

13249

26

лекар

02.07 2016 в 21:31

изалина, заклевам се - не си и помислям да споря с вас! как бих могъл без нужната компетентност??? като клетите бугари и бритиши у референдумо??? ми че то дори чорлавото влади се издаде, че било "по-правилно" "иън", ако, че на него по му лежи "йън". та дори у сигхто го барнаха. и аз ся с това лъжливо самочу......, малко запецнах. комплексар.
та само малко лирика - лекар и доктор са като хомо сапиенс и хомо сексуалист.














' и го поправиха

77927

25

El Commandante

02.07 2016 в 20:52

"the values of respect for human dignity, liberty, democracy, equality, the rule of law and respect for human rights, including the rights of persons belonging to minorities.Ю

Чесъне, роднините на жертвите от Истанбул казаха да си бил вървял на майка си у п**ката....
 
X

Да помогнем на украинските деца!