Юнкер настоя Великобритания бързо да изясни позицията си за напускане на ЕС

OFFNews 28 юни 2016 в 12:37 3197 6

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани Великобритания възможно най-скоро да изясни позицията си относно напускането на ЕС.

"Трябва да изясним позицията възможно най-скоро. Но все пак съм тъжен, защото не съм робот, сив бюрократ или технократ", каза Юнкер пред европарламента. 

Подобно на лидерите на Франция, Германия и Италия, люксембургският политик отхвърли възможността за неформални преговори преди Великобритания да стартира официалната процедура за излизане от съюза. 

"Не можем да позволим дълъг период на несигурност. Не може да има тайни преговори. Няма предизвестие, няма преговори", категоричен бе председателят на Комисията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

4

ultra-73

28.06 2016 в 13:26

Много правилно! Те поискаха да напуснат Европа и Европа ги отряза, както ги отрязаха и вчера от Европейското! Има някаква символика във всичко това!

29216

3

Лопе де Вега

28.06 2016 в 12:50

Сега ще започне едно продължително хленчене откъм мъгливия Албион, едно усукване, едни ама ние не сме съвсем сигурни какво ще правим, ама имаме парламентарни процедури, ама това, онова - съвсем по византийски. Хем им се иска, хем не им стиска. Ще се опитат да отложат началото на преговорите колкото може повече. Надяват се на някакво чудо, ако може да извъртят първо някакъв ориенталски пазарлък, но Европа не може да ги чака. Щом ще се отделят - да го правят! Сътресението е много силно, но не е катастрофа, докато отлагането е агония, в която ще се гърчим всички в ЕС.

Поздрав!

63994

2

Red or Dead

28.06 2016 в 12:49


Здравейте....кретени......всите...“умни...красотни..


““““....ЦИК на Великобритания обяви, че втори референдум за членството на страната в ЕС няма да бъде предизвикан от събралата 3,7 милиона подписа петиция в интернет. Изборната комисия съобщи, че петицията няма правна основа, пише The Daily Express.

Целта на петицията е била да призове „Правителството на нейно величество да наложи правило, при което, ако гласуването за напускане събере по-малко от 60% при избирателна активност от по-малко от 75, то трябва да има нов референдум“. Говорител на ЦИК заяви, че „няма възможност за такива поправки в законодателството на Великобритания за референдумите“.

Разкри се също така, че 77% от подписите в петицията са подправени, като голяма част са били изпратени от Каймановите острови, Исландия и Тунис. Имало е дори и няколко хиляди подписа, идващи от Ватикана, макар и градът държава да има население от едва 800 души...““““““

А здравей, че многУ бързам:):):)