Обвинител на Епстийн заговори за секс касети с Бил Клинтън, принц Андрю и Ричард Брансън, но оттегли твърденията си

OFFNews 09 януари 2024 в 11:20 1442 0

Гислейн Максуел, Джефри Епстийн и Бил Клинтън

Снимка Getty Images

Гислейн Максуел, Джефри Епстийн и Бил Клинтън

Американският съд публикува поредна част от съдебните документи, свързани със сексуалния престъпник Джефри Епстийн. В документите Сара Рансъм, която е сред свидетелите в процеса срещу сътрудничката на Епстийн, твърди, че е видяла секс записи, заснети от самоубилия се милиардер. По-късно обаче тя оттегля твърденията си.

Документите са публикувани като част от съдебно дело, свързано със сътрудничката на Епстийн - Гислейн Максуел, която осигурявала момичета за изнасилване на бившия си любовник Джефри Епстийн. Максуел бе осъдена на 20 години затвор през 2022 г.. Опозореният финансист се самоуби в затвора през 2019 г., докато чакаше делото си.

От новата порция разсекретени документи става ясно, че в имейли, изпратени до американската прокуратура, Сара Рансъм твърди, че е видяла секс касети, на които са заснети личности като бившият президент Бил Клинтън, принц Андрю и Ричърд Брансън. Впоследствие обаче тя се отказва от твърденията си, предаде Би Би Си.

Сара Рансъм твърди, че Епстийн я насилвал, докато тя учела мода и се опитвала да пробие като модел в Ню Йорк. В имейл до журналист от New York Post, публикуван по време на делото срещу Максуел, тя пише, че Доналд Тръмп е правил секс с нейна приятелка в дома на Епстийн в Ню Йорк.

В друг имейл Рансъм пише: "Когато моята приятелка правила секс с Клинтън, принц Андрю и Ричард Брансън, касетите всъщност са били заснети от Джефри."

Доказателства за въпросните касети обаче, така и не се появяват.

Ричард Брансън коментира ситуацията ѝ вчера с думите: "Можем да потвърдим, че твърденията на Сара Рансъм са безпочвени и неоснователни." Говорителят на Тръмп Стивън Чунг заяви, че твърденията на Рансъм за бившия президент са "неоснователни".

Според публикуваните днес документи Сара Рансъм е оттеглила твърдението си за секс касетите, като заявила, че се притеснява, че това ще "нарани семейството ѝ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика