Обама отговори на Тръмп: Има смахнати идеи, негоден е за президент

OFFNews 08 септември 2016 в 18:05 7585 1

Американският президент Барак Обама отговори на кандидата за президент на републиканците Доналд Тръмп, който обяви, че Путин е по-добър лидер от Обама. 

Според Обама с всяко свое изказване Тръмп потвърждава убеждението му, че не е квалифициран да бъде президент. 

Американският президент заяви увереността си, че в края на краищата американците "ще отхвърлят нахалния милиардер" в изборния ден на 8 ноември. 

„Най-важното нещо за обществеността и медиите е просто да слушат това, което Тръмп казва, и да задават въпроси за това, което изглежда да са противоречиви или неинформирани, или направо смахнати идеи, посочи Обама. 

В края на последното си посещение като президент в Азия Обама отбеляза, че срещите му с чуждестранни държавни ръководители са илюстрирали колко сериозна работа е управлението, изискваща подготовка и обмислени политики, които действително могат да бъдат изпълнени.

Той призова американците да не позволят „скандалното поведение”, което се вижда по време на предизборната кампания, да се превърне в новото нормално състояние.

Това е поредният път, в който Обама обявява Тръмп за негоден да бъде президент и главнокомандващ армията. По думите му спорните му позиции и коментари са стъпка отвъд това, което републиканските кандидати са възприемали в миналото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови