Обама обеща реванш за средната класа в Америка

Вероника Шербанова 13 февруари 2013 в 14:24 1604 0

Барак Обама. Снимка: БГНЕС
Барак Обама. Снимка: БГНЕС

По-умно, а не по-голямо правителство. И в полза на всички, а не за избрани - това обеща американският президент Барак Обама в годишната си реч за състоянието на нацията.

Президентът на САЩ призова Конгреса да подкрепи мерките за съживяване на икономиката, както и за действия срещу насилието с оръжие, климатичните промени и проблемите с имигрантите.

Една от основните задачи е създаването на работни места и „задействане на двигателя на икономическия растеж на САЩ – средната класа“. Почасовото заплащане също ще бъде увеличено – от 7,25 на 9 долара. Предстои и осъществяването на проекти за подобряване на инфраструктурата на страната, допълни Барак Обама.

Президентът подчерта необходимостта от данъчна реформа, благодарение на която по-малките компании няма да губят време за попълване на формуляри, а ще се развиват и ще разкриват нови работни места.

Промените в данъчния кодекс ще гарантират, че милиардерите със скъпоплатени счетоводители няма да плащат по-ниски данъци от секретарките си, посочи Обама. По думите му нито един от плановете му за развитие на страната няма да доведат до увеличение на бюджетния дефицит.

Според него се налага да се увеличат инвестициите за образование и чиста енергия. Обама подчерта, че ако Конгресът не прокара закони за борба с климатичните промени, той ще действа самостоятелно.

Американските военни в Афганистан ще бъдат намалени с около 34 000, каза още американският президент. По думите му предстоят и разговори с Русия за съкращаване на ядрените арсенали. Обама обеща да приложи твърди мерки срещу Северна Корея заради опитите с ядрено устройство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!