Обама отпразнува втория си мандат (снимки)

Елица Мартинова 22 януари 2013 в 09:14 1880 0

Президентската двойка, Снимка: БГНЕС
Президентската двойка, Снимка: БГНЕС

В понеделник президентът на САЩ Барак Обама положи публично клетвата за стъпването си във втория мандат като държавен глава.

Денят все превърна в празник за гражданите на цял Вашингтон, където стотици хиляди американци започнаха седмицата с парад. Вечерта в центъра на града случаят бе отбелязан и с концерт на поп иконата Бионсе.

На практика това е втората клетва на Обама за новия му мандат. В неделя той се закле в тесен семеен кръг, за да спази изискването обетът да бъде даден на 20 януари.

Въпреки че от пресцентъра на Белия дом отрекоха да планират особено пищни тържества, Обама все пак отбеляза бляскаво началото на втория си мандат.

Церемонията по клетвата се състоя в Washington Convention Center пред хиляди привърженици на президента и членове на демократическата партия.

Заедно с Обама клетва положи и вицепрезидентът Джо Байдън. Преди това обаче гостите на церемонията успяха да се насладят на изпълненията на Алиша Кийс и Дженифър Хъдсън.

Барак Обама и любимата на цяла Америка първа дама Мишел подариха на присъстващите първия си танц от втория мандат в Белия дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!