Обама лобира за правата на гейовете в Африка

OFFNews Последна промяна на 26 юли 2015 в 12:24 2368 7

Снимка EPA

Американският президент Барак Обама започна безпрецедентна защита на правата на гейовете в Африка, като каза на кенийския президент, че страната му няма право да измъчва хора заради "този, когото обичат".

Обама е на посещение в родината на баща си за първи път като американски президент. Той се конфронтира с президента Ухуру Кениата пред милионите телевизионни зрители в Кения, отбелязва Guardian.

Хомосексуализмът е забранен в Кения и проучвания показват, че 9 от 10 от жителите на Кения го намират за неприемлив.

Обама сравни хомофобията с расовата дискриминация, която е срещал в САЩ.

Никога преди чуждестранен лидер не е предизвиквал африканците толкова директно и лично, коментира Guardian.

Когато започнете да третирате хората по различен начин, защото са различни, това е пътят, където свободата започва да ерозира и лоши неща започват да се случват, заяви Обама по време на пресконференция в Найроби.

Кенийският президент публично изрази несъгласие с Обама.

"Има неща, които трябва да признаем, че не споделяме", каза Кениата, подчертавайки, че правата на гейовете "не са въпрос от първо значение за кенийците".

Много е трудно за нас да наложим на хората нещо, което самите те не приемат, допълни той.

Последваха аплодисменти.

Африка е описвана като най-хомофобският континент, където хомосексуалните отношения са незаконни. В 36 от 54 африкански държави те се наказват със смърт.

Обама говори и за корупцията в Кения, описвайки я като "най-голямото препятствие пред по-бързия растеж на Кения".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2015 в 01:17

Толкоз за "традиционната" сексуална ориентация: https://www.unfe.org/system/unfe-51-UNFE_Infographic_Draft_9.pdf

26.07 2015 в 23:58

Ама вие сте страшно глупави!Хомосексуален се раждаш и умираш.Сексуалната ориентация не се избира се формира в 1ва до 6та седмица от развитието на плода.Това,в което обвинявате хомосексуалните е пълна идиотщина.Излиза,че и вие сте избрали да сте хетеро и затова хомосексуалните трябва да ви мразят,тормозят или пък да вземат да ви затворят зад решетките.
Педераст според речниците означава мъж,който си пада по малки момчета.Вземете да се образовате преди да плещите глупости!

26.07 2015 в 14:18

Чак сега ми става ясно, защо цяла Африка се е юрнала към Европа - заради еврогейските ценности и хомосексуалните бракове!

26.07 2015 в 14:02

Политика на толкова високо ниво не се прави по случайност. Подкрепянето на гейовете води индиректно до намаляване на популацията. Затова този начин на мислене се насажда в цял свят, за всеки случай се подготвят и по страшни варианти по доктрината на Мао за войната като ограничител на ръста на населението. Явно проблемът е много по-голям от колкото се съобщава официално.

26.07 2015 в 13:53

Понеже на африканците всичко им е уредено само са чакали да дойде Хюсейн Обама, да им реши проплема с педалит# . И каква е тая тенфенция за защитаване на гей бракове в световен мащаб? Това ли е най-наболялата тема, или е диверсия заради нещо доста по сериозно.....

26.07 2015 в 13:53

Браво - ето човека не е забравил родната си страна и след време се връща преуспял да ѝ помогне с най-ценното, с което Америка може да обогати света в момента, а именно откритата педалщина и "равенството на браковете" :)

26.07 2015 в 13:41Кой не иска да е педал-бомби с обеднен уран.Струва ми се демократично.И още повече ми се струва че това е основният проблем на Африка:)