Обама изпрати писмо до притеснените от Тръмп американци. Ето какво пише в него

OFFNews 05 ноември 2017 в 08:55 6099 1

Бившият американски президент Барак Обама изпрати писмо в отговор на стотиците писма от разтревожени заради политиката на Доналд Тръмп американци, пише в. "Индипендънт".

Той ги насърчава да не губят надежда и пише: "Развитието на страната ни никога не е следвало права линия - често имаме чувството, че на всеки две стъпки напред се връщаме с една назад. Надявам се помните, че дългият път на Америка се определя от движението напред и посоката, която следваме не зависи от един-единствен човек".

Обама изпраща писмото до тези, които споделят с него притесненията си от състоянието на държавата и до тези, които търсят неговото мнение за новата държавна администрация, казва говорител пред "Yahoo News", които първи получиха писмото.

Бившият президент получава писмата на хората чрез сайта си, наред с изпратените директно по пощата.

За дълго време Обама остана встрани от политиката, откакто напусна Белия дом. Изказвал се е само за да защити някои от своите политики - например за програмата, която защитава от депортация децата на имигранти, както и за закона, известен като Обамакеър, който осигурява здравни застраховки на много американци, които нямат достъп до здравеопазване.

Критиките на Обама към Тръмп са далеч по-сдържани от тези, отправени например от бившите президенти Джордж Хърбърт Уокър Буш и сина му Джордж Уокър Буш.

Буш-старши нарича настоящия президент "фукльо" и уверява, че на президентските избори през 2016 г. е гласувал за Хилари Клинтън, а синът му добавя, че той "не знае какво означава да си президент".

Коментарите на двамата са цитирани в новата книга, озаглавена "Последните републиканци" и цитирана от Би Би Си.

Това, което господин Обама би искал, е да окуражи младите хора да са политически активни, смята служител от неговата администрация, цитиран от "Индипендънт". В първата му поява от напускането на Белия дом той заяви, че да вдъхновява младите хора е "най-важното нещо, което мога да направя". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови