Обама, Буш и Клинтън са готови да се ваксинират публично срещу COVID-19

OFFNews 03 декември 2020 в 19:15 1795 0

Снимка AP/Pablo Martinez Monsivais

Бившите президенти на САЩ Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън заявиха, че са готови да се ваксинират срещу COVID-19 публично, за да насърчат доверието на съгражданите си относно безопасността на ваксината, когато тя бъде одобрена от американската Агенцията за контрол на храните и лекарствата, предаде CNN. 

Говорителят на Буш, Фреди Форд, съобщи, че 43 президент се е свързал с д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, и д-р Дебора Биркс, координатор на Белия дом по въпросите за коронавируса, за да разбере как може да помогне за популяризирането на ваксината.

"Преди няколко седмици президентът Буш ме помоли да уведомя д-р Фаучи и д-р Биркс, че когато настъпи моментът, той е готов да направи всичко по силите си, за да окуражи съгражданите си да се ваксинират", заяви Форд пред Си Ен Ен.

"Първо ваксините трябва да получат разрешение за употреба и да бъдат предоставени на тези, които имат най-голяма нужда от тях, тогава президентът Буш ще се ваксинира "пред камерите"", допълни говорителят на Буш.

Бил Клинтън също заяви, че е готов да се ваксинира публично, за да помогне за популяризирането на ваксината.

"Президентът Клинтън определено ще се ваксинира веднага щом тя стане достъпна, след приоритетните групи, определени от здравните власти. И той ще го направи публично, ако това ще окуражи американците да направят същото", заяви неговият говорител Ейджел Урена.

В интервю за радио SiriusXM Обама също заяви, че ще се ваксинира, тъй като д-р Фаучи твърди, че ваксината за коронавирус е безопасна.

"Хора като Антъни Фаучи, с които съм работил и познавам, на тях мога да се доверя", изтъкна Обама. 

"Обещавам ви, че когато дойде ред за ваксинация на хората, които са по-малко изложени на риск, аз ще бъда сред тях", категоричен е той.

"Това може да стане по телевизията, за да докажа, че вярвам на науката", допълни още Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови