Нови следи при издирването на MH370

OFFNews 06 април 2014 в 13:11 13043 4

Китайци засякоха втори сигнал, вероятно от черната кутия на изчезналия малайзийски самолет

За последните 24 часа китайският издирвателен кораб е засякъл втори сигнал, който вероятно е от черната кутия на изчезналия малайзийски самолет.

Зоната на издирване се намира на над 1000 км югозападно от австралийския град Пърт, в южната част на Индийския океан. Два кораба – австралийски и британски, оборудвани с устройства за откриване на черни кутии, са се насочили към района.

Екипите обаче имат малко време, за да прихванат по-добър сигнал, тъй като батериите на двете черни кутии ще се изтощят след два дни, предвид дългия период от изчезването на машината.

По-рано австралийският премиер Тони Абът обеща:

Не можем да сме сигурни за крайния успех в издирването на полет MH370, но сме сигурни, че няма да пожалим сили и няма да спрем, докато не направим всичко според човешките възможности.

Корабите са снабдени със специална техника, която може да открива кутиите. Ангъс Хюстън, ръководител на координационния център, свързан с операцията, поясни, че заради коригираните данни от сателитите, търсенето се измества в южната част на определената зона в южния Индийски океан.

Хюстън посочи, че за последните 24 часа китайският издирвателен кораб е засякъл втори сигнал. По думите му, китайците са забелязали и бели обекти по водата. Ръководителят на операцията обаче уточни, че не бива да се бърза със заключенията.

Това е важна и окуражаваща следа, но ви предупреждавам да продължите да се отнасяте внимателно с информацията.

Океанът и зоната за търсене са много големи и до момента имаме много малко данни, които ни позволяват да стесним периметъра, поясни Хюстън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови