Нова рокада в руското командване

OFFNews 30 декември 2022 в 11:10 2502 6

разведка

Снимка туитър

Съобщението на британското разузнаване.

Британското министерство на отбраната коментира в ежедневния си обзор смяната на командващия на Западната група войски на Русия в Украйна - генерал-лейтенант Евгений Никифоров вероятно ще поеме командването, се казва в обзора, цитиран от Би Би Си.

Никифоров ще е четвъртият командир на тази група войски, откакто Русия нахлу в Украйна, и ще замени генерал-полковник Сергей Кузовлев, който беше назначен на този пост само преди три месеца.

Като началник на щаба на Източната група руски войски (ВГВ) в първите седмици на инвазията Никифоров участва активно в планирането на неуспешния опит на ВГВ и въздушнодесантните войски да настъпят към Киев от северозапад, през зоната на Чернобил, припомня британското разузнаване.

Сега почти сигурно групата е натоварена със задачата да държи десния фланг на Русия - територията на Луганска област около Кремена и Сватово. Тъй като всяка от страните може да се опита да нападне в този район, Никифоров ще играе важна оперативна роля в конфликта.

Продължаващата смяна на руски висши офицери вероятно отразява вътрешните разногласия за бъдещото водене на войната в руското Министерство на отбраната, се казва в доклада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5840

6

Когато фактите говорят няма какво и да кажеш, не се и напъвай. Знаем те :)

2099

5

Mateevk

30.12 2022 в 15:51

По повод на Наполеон - наред с другите му заслуги има и един кодекс, носещ името му, издържал 200 години! Ей на това му викам аз законодателство! А такива като Путин вероятно ще останат в историята с броя години затвор, полагащи се на инакомислещите.

2073

4

Johnny B Goode

30.12 2022 в 12:29

Винкел, на полуграмотни идиоти които не могат да напишат Перник без правописни грешки не отговарям

-5840

3

Джони бъркаш картелните поделения на олигарсите в Осрайна като Азов, десен сектор и Айдар с Русия. Но нищо знаем интелектуалното ниво на троловете тук :).

2073

2

Johnny B Goode

30.12 2022 в 11:28

Ама те и централно командване ли имали?
Досега изглеждше, че частните башибозуци на отделните феодали и тези на мафиите ГРУ и ФСБ са тръгнали да плячкосват климатици и хладилници.

2550

1

alfakentavur

30.12 2022 в 11:24

Сменят ги като продавачи в магазин. Но да водиш война не е като да продаваш в магазин. Армията ти като е калпава, снабдяването ти и логистиката ти като е калпава и като са те насадили на пачи яйца - и гений да си не можеш нищо да направиш.

В какво се състои геният на Наполеон? Не само в това, че е бил добър комнадваш. Геният му е и в това че прави редица реформи в армията, което я прави толкова ефективна. Апропо - прави и редица административни реформи в самата държава. Моделът на доста от които работи и до днес във Франция. Ето това е гений. А не като оркските бейове.