Нощна руска атака с дронове срещу Киев, взривове в Запорожие и Лвов

OFFNews 20 юни 2023 в 07:29 3911 3

Украински войник проверява сграда в наскоро отвоюваното Благодатне, Донецка област, Украйна, петък, 16 юни 2023 г.

Снимка БТА/АП

Украински войник проверява сграда в наскоро отвоюваното Благодатне, Донецка област, Украйна, петък, 16 юни 2023 г.

През нощта Русия предприе широкомащабно въздушно нападение с дронове срещу Украйна, насочено към столицата Киев и градовете от изток до запад, предаде Ройтерс. По-голямата част от страната прекара нощта, слушайки воя на сирена за въздушно нападение. Тя звуча в продължение на няколко часа.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че по предварителна информация системите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили 28 от 30-те произведени в Иран безпилотни летателни апарати Shahed, които Русия е изстреляла.

Около 20 вражески цели бяха идентифицирани и унищожени от силите и нашата противовъздушна отбрана във въздушното пространство около Киев, заяви Сергей Попко, началник на военната администрация в Киев, в приложението за съобщения Telegram.

По данни на сайта "Суспилне" срещу Запорожие също е имало атаки и са чути взривове. Местните власти засега не дават данни за жертви или ранени, предадоха агенциите УНИАН и БТА. Там са поразени комуникационни съоръжения, местна ферма и популярно място за почивка.

Лвов също е станал мишена на атаки и в града са били чути серия от експлозии. Ръководителят на военната администрация на Лвовска област Максим Козицки предупреди, че заплахата от повторни атаки се запазва.

Кметът на Лвов Андрий Садови коментира също атаката в канала си в Телеграм. "Сами много добре чувате. В Лвов и Лвовска област отекват експлозии. Останете в бомбоубежищата или поне стойте в коридора", призова той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

20.06 2023 в 10:53

В последната фаза на войната ще накарат орколюбивите местни да отидат в Киев и да стрелят по административните сгради с прашки.

-240

2

редовно четящ

20.06 2023 в 09:47

Тероризмът е извечна руzка политика.

345

1

Джендо Джедев

20.06 2023 в 09:40

Като не ти върви на фронта, си изливаш злобата срещу цивилните.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки