Нападателят от Париж е бил в списъка с потенциално опасни лица

ОFFNews 13 май 2018 в 16:18 3461 1

Извършителят на снощната атака в Париж, при която един мъж убит, а двама други са тежко ранени, е бил познат на френското разузнаване. Той е бил в списъка с потенциално опасни лица. 

Това съобши "Франс прес",позовавайки се на източници, близки до разследването. Става дума за 20-годишният Хамзат Азимов, който е френски гражданин, роден в Чечения. Той е получил френско гражданство преди 8 години, а преди това такова е дадено и на майка му.

 Азимов е фигурирал в списък на хора, потенциално опасни за сигурността на Франция, още от 2016 година. Той обаче не е бил арестуван или регистриран за престъпна дейност. В списъка на френското разузнаване се водят над 10 000 души.

Новината, че нападателят е фигурирал в списъка с потенциално опасни лица, предизвика остра реакция от страна на лидера на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен, предаде "Ройтерс".

"Какъв е смисълът от тази картотека, ако не я използваме, за да гарантираме, че този път бомби няма да причинят никаква вреда на френска земя", попита Льо Пен в Туитър.

Един от най-тежко пострадалите при атаката в Париж е 34-годишен гражданин на Люксембург. Животът му вече е извън опасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

13.05 2018 в 21:46

Бе, важното е да се каже, че злодеянията на Злият Путин започват още от Чечения, от първите му дни като президент. Срещу Добрите Чеченци.
Забравихте ли?