Намериха отломки при издирването на изчезналия малайзийски самолет

OFFNews 13 май 2015 в 15:02 4679 3

Снимка AP

Участниците в операцията по издирване на изчезналия в началото на март миналата година малайзийски самолет са открили неизучени до момента отломки от изкуствен произход в южната част на Индийския океан, съобщиха световните агенции.

През нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. самолет Boeing 777-200, изпълняващ полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин, с 239 души на борда изчезна от радарите. Предполага се, че самолетът е паднал в района на южната част на Индийския океан.

Повече от една година по-късно обаче не бяха намерени никакви следи, потвърждаващи падането на самолета.

Австралийското бюро по безопасност на транспорта обясни, че са открити множество малки блестящи отражения на равен участък от дъното на океана. Предстои дъното в този район ще бъде прегледано внимателно.

Според данните от сканирането, получени от хидроакустична станция, установена на подводница, обектите са с малък размер и се намират на дълбочина около 3900 метра.

Това е интересна находка, макар че не е това, което търсихме, обяви началникът на издирвателната операция Питър Фоули.

Това събитие показа, че системите, хората и оборудването, включени в издирването, работят добре. Това показва, че ако районът на катастрофата е в зоната на търсене, скоро ще намерим самолета, подчерта Фоули.

В началото на май участниците в операцията заявиха, че са обследвали 75% от зоната на Индийския океан, където се провежда издирвателната операция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!