Подновяват издирването на изчезналия малайзийски самолет

OFFNews 04 октомври 2014 в 16:13 3981 1

Издирването на малайзийския самолет, който изчезна в началото на март, ще бъде подновено след 4-месечно прекъсване, съобщиха световните агенции.

Издирването ще се извърши в рядко посещаван от кораби район на Индийския океан, като за целта ще се използва ново оборудване – сонари, видеокамери и сензори.

Търсенето ще се извърши на около 1100 км западно от Австралия, като първия от трите кораба, които ще се занимават с издирването, ще пристигне в зоната в неделя.

Зоната е избрана след анализ на обмена на данни между бордовите уреди на самолета и сателит. Следователите смятат, че в този район може да е свършило горивото на самолета и той да е паднал.

Самолетът Боинг 777 на Малайзийските авиолинии изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур до Пекин с 239 души на борда.

Издирването на изчезналия самолет беше прекъснато за четири месеца. През това време експертите са картографирали морското дъно в зоната на търсене.

Досегашните опити за търсене на изчезналия самолет не дадоха резултат.

Според следователите сигналите, за които се считаше, че идват от черните кутии на самолета, са погрешно разчетени. Затова те са на мнение, че настоящото търсене може да даде резултат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews