Най-малко трима загинали след експлозия в жилищен блок на британски остров

OFFNews 11 декември 2022 в 08:16 1574 1

флаг

Снимка Pixabay

Триетажен блок се е срутил напълно

Експлозия и пожар в жилищна сграда на британския остров Джърси отнеха живота на най-малко трима души, а над 10 са в неизвестност, съобщи днес полицията, цитирана от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Началникът на полицията Робин Смит каза на пресконференция, че "около дузина" обитатели на сградата, която е била близо до пристанището в най-големия град на остров Джърси - Сейнт Хелиър, са в неизвестност след взрива. Полицейският началник допълни, че триетажният блок "се е срутил напълно", има щети по съседната сграда. Той описа мястото на злополуката като ужасяващо и предупреди, че може да бъдат установени още смъртни случаи.

Пожарникари са били викани от обитатели на блока предната вечер, преди пожара, след като започнала да се усеща миризма на газ.

Началникът на противопожарната служба Пол Браун каза, че сега главната задача е да бъдат открити оцелели под развалините.

Експлозията е станала малко преди 04:00 часа по Гринуич. В следствие на взрива е избухнал пожар, който е бил е потушен.

Между 20 до 30 души от жилищната сграда са били евакуирани, а двама ранени са изпратени в болница.

Джърси е най-големият от Нормандските острови в Ламанша и е разположен край бреговете на Северна Франция. Населението му възлиза на малко над 100 000 души. Нормандските острови са под британски суверенитет без да са част от Обединеното кралство и са митническа територия на Европейския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови