Най-богатият бизнесмен на Балканите плаща 12 млн. евро за свободата си

23 юли 2013 в 13:35 3872 5

 Мирослав Мишкович
Мирослав Мишкович

Срещу 12 милиона евро гаранция днес се очаква да бъде освободен най-богатият в Сърбия и на Балканите бизнесмен Мирослав Мишкович. Състоянието му надхвърля половин милиард евро. Той бе задържан по обвинение в корупция, съобщи БНР.

Това е най-високата гаранция в историята на сръбското правосъдие през последните 100 години. Най-богатият сърбин Мирослав Мишкович излиза днес по обед след 7-месечен престой в Белградския окръжен затвор. 68-годишният влиятелен сръбски бизнесмен, който бе вицепремиер в първото сръбско правителство преди 22 години по времето на управлението на Слободан Милошевич, има състояние, възлизащо на над половин милиард евро. Дълго време той не бе желан в страните от ЕС и САЩ.

Мишкович, синът му Марко и още деветима души са обвиняеми по дело за машинации в периода на приватизацията на пътностроителен завод в западната ни съседка. Групата, начело с Мишкович, е нанесла щети на предприятието за 150 милиона евро и е укрила данъци за още близо 5 милиона евро, с което е бил ощетен сръбският бюджет.

Преди 7 месеца, когато бе арестуван Мишкович в дома си, той в момент на афект заплаши вицепремиера, отговарящ за специалните служби Александър Вучич, че няма да доживее до края на деня, което предизвика бурна обществена реакция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки