Quantcast

Москва нарочи ебола за психологическо оръжие на Запада

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2014 в 14:48 6882 9

Разпространението на ебола по страни и континенти провокира вълна от панически настроения, посочва в коментар държавното радио Голос России.

Според редица експерти, паниката става допълнително натоварване на националните системи за здравеопазване на западните страни, но едновременно по парадоксален начин ще отвлече вниманието на обществеността от най-острите въпроси - отбелязва държавната медия.

Информационната кампания, която сега се разгръща около епидемията, отвлича вниманието на широката общественост от световните събития. Първо, кризата в Украйна, чието решаване стигна до задънена улица. Всички очакват, че твърде скоро този конфликт отново ще премине в открита фаза. Най-вероятно това ще започне с настъплението на украинските войски. Разбира се, вниманието на световната общност трябва да бъде отвлечено от това. Второ, проблемът с ебола се състои в това, че сред гражданите на САЩ вече има заболели. В частност, получена е информация, че е бил заразен тъмнокож войник на американската армия. Той се намира в болница, а баща му в интервю за медиите говори за това, че правителството използва афроамериканците като пушечно месо. Пред президента Обама много скоро може да застане ново предизвикателство, което заплашва с комплексна дестабилизация страната, твърди професорът от Московския държавен университет Андрей Манойло.

В коментара на Голос России се посочва още: "Както е известно, тълпата много лесно се поддава на страх. Още повече, че за сериозно безпокойство за живота си, американците имат всички основания: треската на ебола има летален изход до 90%. И фактът, че вирусът е стигнал до САЩ, по най-сериозен начин потиска психиката на гражданите на страната, която традиционно се смята за напълно защитена от несгодите на останалия свят. Огромна е съблазънта да се използва тази ситуация за текущите политически цели. Събитията през близките месеци ще покажат доколко са сбъркали в прогнозите си привържениците на поредната теория на заговора."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2014 в 17:54

#Бате_Влади
Толкова ти е акъла, когато фактите говорят - Бате_Влади псува, щот друго не може да измисли. чети само, ако можеш щото в мисленето и говоренето не те бива много. Имаш ли средно образование или още учиш?

22.10 2014 в 22:10

Я се скрий бе, дилдо такова! Смешник руски вмирисан! Тръгнал да ми сравнява Фукушима с Чернобил! Тъпак!

22.10 2014 в 19:02

#Бате_Влади

Нека да поговорим за по пресния случай с Фукушима, стига с тоя Чернобилм той е част от студената война. Замлъкнаха за япония, а същата фирма която направи фала държи още атомни централи, вероятно реактора е още активен и всеки ден се излива радиоактивна вода в океана. Правят централи от пласмасови платна за покриване, ама никой нищо не казва, само Чернобил.
САЩ вкарва войска в Африка под предлог че се борят с ебола, има петролни находища и вероятност китайците да ги лапнат. Войниците какво ще правят там, ще държат за ръка африканките? Масмедиите са голяма сила, могат да направят всичко, да втълпят всичко. Може и да има ебола, но всичко не е такова каквото се представя. Помеждодругото дълго време е разработвана за биологично оръжие.

22.10 2014 в 16:13

Брех! Ти да видиш - еболата била медийна истерия! То и Чернобил навремето беше "медийна истерия" - докато цъфналият като майска роза реактор бълваше тонове радиоактивен цезий и йод, съветската пропаганда ни успиваше, че имало най-обикновен пожар, който бил бързо потушен. Чак като ги натиснаха американците със спътникови снимки, изплюха камъчето. Ама за мнозина вече беше прекалено късно...

Като била само медийна истерия еболата, защо пратиха екипи в Африка и се перчеха, че днес-утре щели да имат лекарство?

Умните хора се познават по това, че реагират превантивно, а не се чудят как да се оправят като се обърне колата. Затова и целият свят се юрна да взима превантивни мерки, а не да остави да измрат милиони като от Испанския грип. Но, всъщност, за руснаците няколко милиона човешки живота едва ли са нещо толкова ценно - доказвали са го многократно досега.

22.10 2014 в 15:36

Имат интереси в Африка американците, еболата вероятно съществува само в медийното пространство, заразявайки много празни глави.

22.10 2014 в 15:33

Da be zapada predi3vika Chernobil,podvodnizata Kursk ,toi var3a s tel relsata v Moskovskoto mero,posledniea samoleten inzident,a predi tova polskia v Katin,ismalaesiiskia Boing Pianska strana i narod!!!!

22.10 2014 в 15:29

според едно изказване на Насим Талеб, вероятността да се заразиш от Ебола е далеч по-ниска от вероятността да се стовари върху теб гардеробът ти у вас.
За да бъде коректно оценена заплахата, важен ,според него, е статистически изчисленият темп на разпространение на заразата, а не честотата на медийното отразяване, медийната истерия :)

22.10 2014 в 15:07

Оставете ги руснаците, те тези неща си ги говорят на техния народ, а не на вас. Вас повече трябва да ви интересува факта, че за тая ебола предстои да източат доста милиарди от всички здравни системи, вкл. и българската. Има ваксини, има и лекарства. Скоро ще пуснат ваксините и ще трябва да се плаща.

22.10 2014 в 14:55

Блядовете съвсем изтъпяха.
Съвсем заслужено все повече ги намразва светът.