Мелони плати сметката на 4-ма италиански ''идиоти'' в албански ресторант

Те си тръгнали без да си платят сметката

OFFNews 21 август 2023 в 14:37 5110 2

Джорджия Мелони

Снимка Getty Images

Джорджия Мелони

Четирима италиански туристи напуснаха албански ресторант без да платят. Наложи се министър-председателят на Италия Джорджия Мелони да им плати сметката, предаде Politico.

Случката се е развила в град Берат, който се намира на река Осум. Сметката е била около 80 евро. Албанският премиер Еди Рама е повдигнал въпроса пред Мелони по време на посещението ѝ в Албания със семейството си миналата седмица. Джорджия Мелони се обърнала към посланика си и му казала "да отиде и да плати сметката на тези идиоти".

Гува Мангалем е собственичка на хотела, откъдето четиримата италианци бягат, без да си платят. Случката обиколи социалните мрежи в Италия и Албания, след като албанският премиер помоли Мелони да покрие разходите на бегълците.

По това време Мелони е била на гости в дома на албанския колега и е потърсила начин "веднага да компенсира нечестнотта на нашите сънародници", пише италианското издание La Stampa. Собственичката на хотела коментира след случката:

"Благодарим на тези италианци, които си тръгнаха, без да платят, те ни направиха страхотна реклама! Не сме богати, живеем от упорития си труд, но 80 евро не променят живота ни. Надявам се, че италианците са направили нещо хубаво с парите. Важното е, че храната им е харесала.“

Италианското посолство в Албания потвърди, че е платило сметката с лични средства на Мелони, пише Politico. "Италианците спазват правилата и плащат дълговете си и се надяваме, че подобни епизоди няма да се повтарят", заявиха от посолството.

Италианският министър на земеделието Франческо Лолобриджида коментира, че това е въпрос на национална гордост. "Тя предложи да плати сметката. Посланикът се връщаше в Тирана и беше на разположение да направи това. Няколко нечестни индивиди не могат да злепоставят една нация от достойни хора", каза той, предаде Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

2

Гражданин

21.08 2023 в 22:00

Нашителминистри не само няма да платят сметката на сънародниците си, но ще са горди, че сме такива тарикати.

615

1

швейк

21.08 2023 в 21:57

За на нашите тарикати неплатенихе сметки трябва целия бюджет да замине
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки