Мей и Тръмп на телефона заради санкциите срещу Иран

OFFNews 12 май 2018 в 09:36 2064 0

Снимка Архив

Британският премиер Тереза Мей и президентът на САЩ Доналд Тръмп са разговаряли по телефона в петък и са се обединили около мнението, че трябва да се обсъди как американските санкции срещу Иран ще засегнат чуждестранните компании, работещи в Ислямската република. 

Решението на Тръмп да изтегли САЩ от иранското ядрено споразумение и да възобнови икономическите санкции разтревожиха лидерите на Великобритания, Франция и Германия, които остават ангажирани със споразумението и имат активни търговски връзки с Техеран, информира Ройтерс. 

Премиерът засегна въпроса за евентуалното отражение на американските санкции за тези фирми, които сега имат бизнес в Иран, каза говорител на Мей. 

Според говорителя на британския премиер Мей е казала на Тръмп, че Великобритания и нейните европейски партньори продължават да са "твърдо ангажирани" в отстояването на споразумението като най-добрия начин да не се допусне Иран да разработи ядрено оръжие, уточнява БТА. Иран твърди, че ядрената програма на страната е само мирни цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови