Медведчук моли 'кума си' и Зеленски да го разменят за войници и жители на Мариупол (видео)

OFFNews 18 април 2022 в 13:33 1912 4

Виктор Медведчук, известен като кума на Путин, се обърна към патрона си и украинския президент Володимир Зеленски с предложение да го разменят за войници и жители на Мариупол.

Медведчук бе задържан на 12 април след специална операция. По-късно украинският държавен глава предложи на Русия размяна. Но съветникът на вътрешния министър Вадим Денисенко обясни, че "кумът" първо трябва да даде показания и за предпочитане е да получи присъда преди това. 

Почти едновременно с призива на Медведчук двама британски граждани, които са се предали в Украйна и са в руски плен, поискаха от министър-председателя Борис Джонсън да улесни размяната им за Виктор Медведчук. Призивът им се появява в предаването "60 минути" на телевизионния канал "Россия-1".

"Г-н Борис Джонсън, казвам се Шон Пинър. Доколкото ми е известно, Виктор Медведчук е задържан и ние с Ейдън Аслин бихме искали да бъдем разменени за него. Ще ви бъдем благодарни за помощта ви по този въпрос. С мен се отнасят добре, разбирам ситуацията, в която се намирам. Хранят ни и ни дават вода. От мое име и от името на Ейдън Аслин ви моля да улесните размяната на Медведчук", казва Пайнър в предаването "60 минути".

Медведчук е заподозрян в държавна измяна по две наказателни дела. На 12 май 2021 г. на депутата е връчено обвинение в държавна измяна и нарушаване на законите и обичаите на войната по дело за разхищение на национални ресурси в окупирания Крим, разкриване на държавна тайна и извършване на подривна дейност срещу Украйна.

През октомври същата година Медведчук е заподозрян в държавна измяна и подпомагане на тероризма по т. нар. "дело за въглища". Става дума за разследване срещу престъпна схема за доставка на въглища от временно окупираните територии и подпомагане на терористичните организации в Луганската народна република и ДНР от страна на група украински граждани. Правоприлагащите органи започват да документират дейността на Медведчук по "делото за въглищата" още през 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

4

Крушата

18.04 2022 в 17:07

alfakentavur
18.04 2022 в 14:04

Отговорът го има в Интернет стига да го потърсиш. Но като не ти се търси ще ти кажа.
Това е един от многото фейкове, които бълват украинските фейкцентрове, кой от кой по нелогични, но нали повечето хора предпочитат някой друг да мисли вместо тях или по скоро мислят каквото им казва да мислят, този който е на власт.
Та т.н. крематории са всъщност инсинератор ИН-50.1К. Бил е разработен в Санкт Петербург 2011 година. А предназначението му е безопасна утилизация на биологични отпадъци с опасност I-V клас. Видиото е заснето 2013 от фирмата разработчик и качено в официален YouTube канал. Във видеоклипа всъщност е показано изгарянето на чувал с боклук.

2550

3

alfakentavur

18.04 2022 в 14:04

Отговори на моя въпрос и аз ще отговоря на твоя.

11178

2

Крушата

18.04 2022 в 13:49

alfakentavur
18.04 2022 в 13:45

Въпрос - колко тела можеш да изгориш с един мобилен крематориум, и какъв ще е разхода за горивни материали?

2550

1

alfakentavur

18.04 2022 в 13:45

Да го разменят за ВСИЧКИ жители на Мариупол. Включително убитите и изгрони в мобилни крематориуми.

Въпрос - каква е тази държава, на която изобщо й трябват мобилни крематориуми? Направиш ли си такива - ти по презумпция знаеш, че ще ти се наложи да прикриваш масови убийства и геноцид.

 
X

Да помогнем на украинските деца!