Quantcast

Мъж стовари камион с тор пред френския парламент (снимки)

Ивайло Анев Последна промяна на 16 януари 2014 в 16:51 24023 8

Камион с тор изсипан пред френския парламент.

Камион с надпис „Оланд и цялата политическа класа вън!“ стовари огромно количество оборска тор пред френския парламент, съобщи Le Parisien.

Минути преди 11 часа днес шофьорът приближава сградата на Народното събрание и изсипва „ароматния си протест“. След пристигането на полиция и жандармерия извършителят е задържан и отведен за разпит.

Най-вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения за нарушаване на обществения ред.

Все още не е ясен мотивът за протеста. Той обаче идва след скандала около любовната афера на френския президент Франсоа Оланд, за когото стана ясно, че има връзка с 18 години по-млада от него актриса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2014 в 00:36

ИСКАМ ЛАЙНА И ПРЕД ПОСОЛСТВОТО НА САЩ В БГ

16.01 2014 в 23:34

"Все още не е ясен мотивът за протеста. Той обаче идва след скандала около любовната афера на френския президент Франсоа Оланд, за когото стана ясно, че има връзка с 18 години по-млада от него актриса."

Интересно как може да се съчини такава логическа връзка.
1. Актът е достатъчно ясно мотивиран, след като на камиона е било написано "Оланд и цялата политическа класа вън!".
2. Малко вероятно е да съществува причинно-следствена връзка между този акт и случая с любовницата на Оланд. Последният мотив за подобен протест би могъл да бъде тази повече шумна, отколкото значима "афера".

Не ме разбирайте погрешно, целта не е да се заяждам, а да посоча недостатъците в текста, които са очевидни. Добре е да не се смесват събитията, за да може хората да са добре информирани.

Иначе новината с тора е вдъхновяваща. :)

16.01 2014 в 22:41

БРАВО на французите. Така се прави протест. Измислил го е човекът! Идея и за нашите протести - крайно време е да втвърдим тона и пърформансите!

16.01 2014 в 22:23

8wayz, ами ти как си на български ве смешник.
Какъв Божидар, от кой Бог може да е дар един престъпник (цитираният от теб екс-комик е осъждам многократно за негационизъм). Екс-комикът използва етикета си за да се подиграва с евреите и нацистките престъпления. Позиции и изказвания осъждани със солени глоби.

Каква лична война на вътрешния министър и какъв еврейн е той? Пълни лъжи, макар и придобил френско гражданство бидейки пълнолетен, Валс е единственият министър в това карикатурно правителство, който си върши работата. Той е от Каталуня и е католик.

Явно от бАтака навскякъде по света сте един дол дренки. Какви анемични мерки ти се привиждат. Какви мерки изобщо е взел Оланд. За 18 месеца само назначи безброй комисии, само планове прави и все се хвалеше, че разбира бъдещето. Да, за новата година предлага да влезе в стъпките на Саркози след загубеното повече от година време.
Какви излагане на... пред частния сектор. Ако въвеждането на сложни механизми уж за стимул, ако данъците са в полза на частния сектор, то Французите щаха да са доволни.
С какво са интересни тези военни интервенции. Подкрепата в Мали е операция, която е приветствана от всички части на образованото общество.

16.01 2014 в 18:12

Във Франция л@йн@та са пред парламента, а в България - въре.

16.01 2014 в 17:45

Добра идея за нашия парламент. Къде са животновъдите, да идват с гюбрето!

16.01 2014 в 17:34


Тцтцтцтц..... любовните афери на Оланд нямат нищо, ама нищо общо с настоящето недоволство във Франция. Удобно премълчавате скандала с налагане на забрана за провеждане на спектакли и личната война, която министъра на вътрешните работи на Франция обяви на комика Дийодоне (Божидар на български), заради откровенно анти-ционистката му позиция и заради жеста, който евреите по целия свят заклеймиха като обърнат нацистки поздрав. За капак на всички вътрешния министър Е и евреин, и ционист.

След това идват и анемичните мерки, които всъщност следват идеите на Саркози за орязване на държавната роля и подлагане на седалищни части пред частния сектор, само и само за да се "създадат работни места".

Да не говорим за външната политика и интересните военни намеси по света, особено в Мали, нещо, което никой във Франция не очакваше.

За справка, живея във Франция и следя редовно какво става в държавата.

16.01 2014 в 17:17

Е, само са го отвели и задържали ли? Няма ли да го бият, както тук правят? Ако някой в БГ реши да направи това, ще му скокнат 6000 полицая още на Орлов мост