Майкъл Флин призна, че излъгал ФБР за руските си контакти

OFFNews 01 декември 2017 в 18:15 4580 0

Бившият съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин призна, че е дал неверни показания пред ФБР по разследването за руската намеса на президентските избори в САЩ, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на съдебни документи. 

Той ще стане четвъртият обвиняем в мащабното разследване на специалния съветник Робърт Мълър и група прокурори за евентуална намеса на Русия в президентските избори в Съединените щати миналата година.

Флин, който бе активен поддръжник на кампанията на Тръмп, признава, че е излъгал ФБР за свой разговор с руския посланик Сергей Кисляк в периода между избирането на новия президент и встъпването му в длъжност, съобщи БТА.

Броени дни след като Тръмп влезе в Белия дом през януари, Флин бе разпитван от ФБР.

Съветникът беше принуден да напусне поста си през февруари, след като се разбра, че е прикрил факта, че е обсъждал с Кисляк американските санкции срещу руски физически и юридически лица.

Обвинения вече бяха повдигнати на трима членове на предизборния щаб на Тръмп - на бившия ръководител на щаба Пол Манафорт и неговия бизнес съдружник Рик Гейтс, както и на бившия съветник по външната политика Джордж Пападопулос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови