Кремълски пирати. Министерството на Шойгу показа абордажа и претърсването на кораба ‘’Шюкрю Окан’’ в Черно море

OFFNews 16 август 2023 в 09:58 3169 2

Снимка Министерство на отбраната на РФ

Министерството на отбраната на Русия показа видео от претърсването от руски военни на кораба за насипни товари „Шюкрю Окан“, носещ името на сподвижника на ататюрк адмирал Шюкрю Окан. Балкерът плаваше под флага на Палау към украинското пристанище Измаил в одеска област и беше спрян с използване на оръжие на 13 август от руския патрулен кораб на Черноморския флот на РФ „Василий Биков“.

Пропагандните кадри на ведомството на Шойгу, които трябва да внушат, че руснаците са властелините на морето, започват с това, че хеликоптер Ка-29 облита плавателния съд, след което група руски военни вземат на абордаж кораба.

Руското военно ведомство съобщава, че военните „проверили документацията“ и провели „претърсващи мероприятия“, като всичко това е „осъществено професионално“ в съответствие с изискванията на международното законодателство. След претърсването руснаците съставили протокол, а корабът продължил плаването си към Измаил.

На кадрите, заснети от въздуха, с които се похвали МО на РФ може да се види човек във военна униформа и хора, стоящи на палубата на колене с ръце зад тила. После военните с оръжие бягат към палубната рубка и поставят под дулата на автомати на колене намиращите се и там членове на екипажа, включително и капитана. Питат капитана защо не е спрял кораба. С помощта на колега, помагащ с превода, капитанът отговаря на турски език, че не е разбрал добре. Според публикации в социалните мрежи първоначално на искането на руснаците да спрат кораба, турският екипаж им отговорил да вървят при крайцера "Москва". Едва след като открили картечен огън по кораба, "Шюкрю Окан" спрял.

Целият инцидент с нападението на руски военни срещу граждански кораб се разигра в близост до българската територия. За да го спре кораба руснаците стреляха по него и това е първият случай с употреба на сила и оръжие срещу граждански мореплавателен съд извън акваторията на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

16.08 2023 в 11:01

Хахаха, варварин се опитва да говори човешки език. Получава му се по-зле и от на "говореща" маймуна.

1065

1

Moholovka

16.08 2023 в 10:37

Чудя се, не могат ли Украинците да оборудват някой търговски кораб с Harpoon и да правят тегели докато ги спрат за проверка. След това тези проверки рязко ще намалеят.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки