Кремъл предупреди САЩ за зоните за сигурност в Сирия

ОFFNews 26 януари 2017 в 12:09 3455 3

Кремъл призовава САЩ да обмислят всички възможни рискове от създаване на зони за сигурност в Сирия, отговаряйки на намеренията, които обяви Доналд Тръмп.

"Важно е това да не влоши ситуацията с бежанците. Всички възможни последици трябва да бъдат обмислени", заяви прессекретарят Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Той допълни, че Щатите не са съгласували решението си с Русия.

"Абсолютно ще създам заони засигурност в Сирия", заяви Тръмп в интервю за ABC. Американският президент определи като грешка допускането на милиони мигранти в Европа и заяви, че не иска същото да се случи в Щатите. 

В документ, прегледан от Ройтерс, се твърди, че Тръмп планира да подпише указ по въпроса, а до 90 дни държавният секретар Рекс Тилърсън и секретарят по отбраната Джеймс Матис трябва да изготвят план за осъществяване на идеята. 

Създаването на зони за сигурност в северната част на Сирия е идея, за която Турция настоява от дълго време, включително и пред Съединените щати.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

26.01 2017 в 15:18

Не става дума за допълнителни проблеми с бежанците. Путин се притеснява от вероятността да си омешат шапките с Трампушка. Руснаците нямат желание от Сирия да пламне по-голям пожар, защото нямат готовност да гасят, а и на изток Великият поход 4 стигна границите им и не е ясно накъде ще продължи.

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews