Тръмп прави зони за сигурност в Сирия

OFFNews 26 януари 2017 в 09:16 4325 3

Снимка БТА/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Американският президент Доналд Тръмп заяви намерението си да бъдат създадени зони за сигурност в Сирия в интервю за телевизия Ей Би Си.

"Непременно ще създам зони за сигурност в Сирия", заяви Тръмп, цитиран от БТА.

Той каза, че Европа е допуснала огромна грешка, като е позволила на милиони бежанци да се озоват в Германия и в друи европейски страни. "Това е катастрофа. Не искам подобно нещо да се случи и в САЩ", каза Тръмп.

По-рано днес световните агенции съобщиха, че Тръмп ще подпише указ, с който ще натовари Държавния департамент и Пентагона със задачата да разработят план за обособяването на безопасни зони за цивилни бежанци в Сирия и други съседни на Сирия страни, предадоха световните агенции. Планът трябва да бъде подготвен в срок от 90 дни от датата на указа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

3

Чичо ви

26.01 2017 в 09:47

То напрежението съществува и сега, между политиците де, на ниво военни има учудващо добро сътрудничество и координация. Новата администрация изглежда ще прекрати двойната игра на Обамата с т. нар. "умерена опозиция", добър знак е предоставянето на раз. данни за местоположението на терористични отряди, непризнаващи примирието, нещо, за което Русия настояваше от самото начало. Абе с други думи - има светлинка в тунела, все пак Тръмп е бизнесмен, т.е. - прагматик, виждаме каква точна оценка даде на безумията на баба Меркел - КАТАСТРОФА!

21668

2

Руслан

26.01 2017 в 09:44

Отдавна, отдавна трябваше. Браво

29217

1

Лопе де Вега

26.01 2017 в 09:27

Сега Путин ще му се скара. Не може и някой си Тръмп да се грижи за сигурността на сирийците. А изглеждаше, че ще станат приятели. Ще четем внимателно след 90 дни проекта, но отсега ми се види, че това е началото на активно включване на САЩ в решаването на сирийския проблем. Автоматично ще възникне напрежение между Русия и САЩ, което в тази част на света не е ясно докъде може да стигне.

Поздрав!