Кремъл измисли как да накаже Алла Пугачова - праща внука ѝ на фронта в Украйна

OFFNews 07 октомври 2022 в 13:47 14231 7

внук
Внукът на Алла Пугачова Никита Пресняков.

Актьорът Никита Пресняков, който е внук на суперзвездата на руската естрада Алла Пугачова, е бил мобилизиран за участие във войната в Украйна. Това съобщи руският "Пети канал" като се позова на свои източници.

Актьорът е бил взет от представители на военкомата по време на репетиция на Губернския театър. Представителите на театъра са отказали коментари, а самият Пресняков не отговаря на телефонни позвънявания.

Това се случва дни след като Алла Пугачова взе със себе си двете си малки деца и напусна Русия с еднопосочен билет.

Според в. „Известия“ певицата е отлетяла от летище Внуково за Тел Авив. В началото на войната в Украйна Пугачова и съпругът ѝ Максим Галкин отлетяха за Израел. В края на август певицата се върна.

На 18 септември Пугачова поиска да бъде обявена за „чуждестранен агент“, след като дни по-рано това се случи на Галкин. Тя публикува в социална мрежа обръщение към руското министерство на правосъдието с молба да бъде включена в списъка на чуждестранните агенти.

"Моля да ме причислите в редовете на чуждестранните агенти на моята любима страна", пише тя в обръщението, публикувано в Инстаграм.

Според руското ведомство известният телевизионния водещ и комик Максим Галкин е включен в черния списък за "осъществяване на политическа дейност" срещу заплащане от чуждестранен източник - Украйна. По-рано той осъди нахлуването на Русия в Украйна.

В социалните мрежи Пугачова нарече съпруга си "истински неподкупен руски патриот, който иска... да се сложи край на смъртта на нашите момчета за илюзорни цели".

Тя заяви, че "илюзорните цели" на Кремъл в Украйна "превръщат страната ни в парий и правят живота на нашите граждани изключително труден".

Антивоенната позиция на Пугачова и Галкин явно не може да бъде простена от Кремъл. Веднага след като звездата на руската естрада напусна родината си, радиостанциите получиха указания да не пускат нейните песни. Сега и внукът ѝ го пращат на фронта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

7

Име на профила

07.10 2022 в 17:44

Прав е колегата отдолу, наистина е фалшива новина.

Но не защото не са искали да го мобилизират, а защото:

"Сегодня в СМИ появились сообщения о том, что артиста мобилизовали, забрав прямо с репетиции спектакля в Московском Губернском театре. Однако источник издания опроверг это: Пресняков вообще не принимал участия в репетициях, поскольку еще несколько недель назад покинул Россию."

Когато не е лъжа е половината истина от тези русороби, другото удобно се премълчава.

865

6

Constanza

07.10 2022 в 16:56

Значи Алла Пугачова цял живот пее, но е наясно с политическата обстановка.

Путин от своя страна цял живот е в политиката (по един или друг начин), а още не може да стопли какво става.

Интересна работа.

1810

5

Maxim

07.10 2022 в 16:42

Я, гледай, всички младежи в Масква и ПЕТЕРБУРГ са освободени от мобилизация, но не и внука на Великата Алла.

2073

4

Johnny B Goode

07.10 2022 в 15:54

Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите.

Еврото, ти си от малко по-образованите кадри на Митрофанова, трябва да знаеш откъде е това. Аре слагай памперса, сядай пред амбразурата (пардон клавиатурата) и почвай да заработваш. Амз не се пали много, че на тези години си е опасно.

-5489

3

Фалшива новина е. Опровергаха го.

-1655

2

ob1

07.10 2022 в 14:11

Така де, равни са... примерно със синковеца на Песков, който обясняваше как ще реши проблема на друго ниво :)