Кошмарът в гимназията във Флорида: Жертвите са поне 17

OFFNews 15 февруари 2018 в 07:37 8926 2

Най-малко 17 души бяха убити при стрелба в гимназия „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в Паркленд във Флорида.

В болницата в американския град Помпано Бийч, щата Флорида са постъпили осем човека, пострадали при масовата стрелба в гимназия „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в Паркленд. Там е настанен и заподозреният извършител на престъплението Николас Круз, съобщи доктор Еван Боуър от лечебното заведение. Неговото изявление пред журналистите бе предадено на живо от телевизия Си Ен Ен, която следи развитието на случая.

„От осем постъпили при нас двама загинаха, трима се намират в критично състояние, а останалите двама са стабилизирани“, уточни доктор Боунър, цитиран от БГНЕС.

Той обаче отказа да отговори на въпросите, свързани със здравословното състояние на Круз.

Си Ен Ен съобщава, че общият брой на пострадалите, които остават под лекарско наблюдение са 14. Първоначално те са били 17 – 9 в Помпано Бийч, седем в общата болница на окръг Брауърд и един в Корал Спрингс.

Както съобщи по-рано шерифът на окръга Скот Израел, жертвите на клането са станали 17 души, сред които и ученици, и възрастни. В изявлението си пред медиите Израел разкри и самоличността на заподозрения извършител на престъплението, който беше задържан от полицията на километър и половина от местопрестъплението. По думите на шерифа става дума за 19-годишния бивш възпитаник на учебното заведение Николас Круз, който преди време е бил изключен от училището заради "системни проблеми с дисциплината".

"Започнахме да разглеждаме посещаваните от него уеб сайтове и интересите му в социалните мрежи", допълни Израел, наричайки някои от постовете на Круз "много, много обезпокоителни".

Позовавайки се на свои източници, американската телевизия Си Ен Ен обяви пък, че младежът е стрелял с полуавтоматична карабина AR-15 - най-разпространеното оръжие за „цивилна“ употреба в САЩ и най-често използваната пушка за масови убийства в страната.

В себе си Круз е носил няколко пълнителя.

Руският президент Владимир Путин изпрати до президента на САЩ Доналд Тръмп съболезнователна телеграма по повод трагедията. Държавният глава на Русия отправя думи на искрено съчувствие и подкрепа към роднините и близките на загиналите, изразява и пожелания за скорошно оздравяване на всички пострадали, се казва в съобщение на Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

2

Johann

15.02 2018 в 15:04

До spirit..... А защо червена комунистическа главо не написа че убиеца се е снимал и е носил червена тениска със символите на СССР-сърп и чук и е привърженик и активен член на Демократическата Партия и фен на Че Гевара,Мао и др. подобни убийци. Почти всичките масови убийства в САЩ са от членове или привърженици на левите радикални движения.