Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Китайски самолет кацна принудително заради плъх на борда

OFFNews 26 февруари 2016 в 11:54 3008 2

RAt
Плъховете може да предизвикат авиокатастрофи, ако прегризат кабели в самолета

Пътнически самолет "Еърбъс" А-320 на китайската авиокомпания Loong Air,летящ по маршрута Ханджоу-Сишуанбанна, кацна принудително заради плъх на борда, предаде "Синхуа". 

Представители на авиопревозвача са потвърдили пред агенцията, че гризачът не е бил домашен любимец на някого от пътниците. Изяснява се как плъхът е проникнал в салона на самолета. Плъховете са опасни, защото могат да прегризат електрически кабели на борда и така да предизвикат катастрофа, допълва агенцията. След инцидента самолетът е бил дезинфекциран. 

Подобен случай имаше и през август 2014 г. Тогава индийски пътнически самолет бе приземен, тъй като членове на екипажа забелязали плъхове на борда.  Полет AIO21 на "Еър Индия" пътувал към Ню Делхи, когато били забелязани десетки плъхове да преминават по дължината на самолета.

Самолетът се приземил безопасно на международното летище "Индира Ганди" в Ню Делхи, пътниците слезли, а самолетът бил изваден от употреба. С помощта на дим плъховете били прогонени от въздухоплавателното средство.

В изявление на авиокомпанията бе посочено, че плъховете често имат достъп до самолетите заради големите колички с храна за пътниците в самолета. "Количките за кетъринг са като техен дом. Плъховете попадат в асансьорите, с които се доставят кутиите с храна за пътниците и остават на борда на самолета. Това се случва по цял свят", казаха от компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!