Киев заговори за референдум за целостта на Украйна

OFFNews 14 април 2014 в 14:49 5910 8

Александър Турчинов

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов заговори за провеждане на референдум за целостта на Украйна.

Турчинов обяви, че ако Върховната Рада вземе решение за провеждане на референдум, това може да се случи заедно с президентските избори на 25 май.

Не сме против това да се проведе референдум. Още повече, че съм убеден, че повечето украинци ще се изкажат в полза на запазване на целостта на Украйна, коментира Турчинов, цитиран от УНИАН.

Убеден съм, че днес украинците са готови да дадат отпор на агресора, който посяга върху нашата териториална цялост, допълни той.

Украинският президент за първи път споменава провеждането на общонароден референдум за целостта на Украйна. До момента за референдум говорят само отделни области, които поискаха да се отцепят от Украйна, подобно на Крим.

Върховната Рада може да разгледа въпроса за провеждане на референдум за целостта на Украйна като една от мерките за стабилизиране на ситуацията в страната, обясни министърът на правосъдието Павел Петренко.

Този въпрос обаче тряба да се реши от депутатите в парламента, тъй като референдумът може да се проведе след решение на Върховната Рада, допълни Петренко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!