Quantcast

Киев заговори за референдум за целостта на Украйна

OFFNews Последна промяна на 14 април 2014 в 14:49 5255 8

Александър Турчинов

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов заговори за провеждане на референдум за целостта на Украйна.

Турчинов обяви, че ако Върховната Рада вземе решение за провеждане на референдум, това може да се случи заедно с президентските избори на 25 май.

Не сме против това да се проведе референдум. Още повече, че съм убеден, че повечето украинци ще се изкажат в полза на запазване на целостта на Украйна, коментира Турчинов, цитиран от УНИАН.

Убеден съм, че днес украинците са готови да дадат отпор на агресора, който посяга върху нашата териториална цялост, допълни той.

Украинският президент за първи път споменава провеждането на общонароден референдум за целостта на Украйна. До момента за референдум говорят само отделни области, които поискаха да се отцепят от Украйна, подобно на Крим.

Върховната Рада може да разгледа въпроса за провеждане на референдум за целостта на Украйна като една от мерките за стабилизиране на ситуацията в страната, обясни министърът на правосъдието Павел Петренко.

Този въпрос обаче тряба да се реши от депутатите в парламента, тъй като референдумът може да се проведе след решение на Върховната Рада, допълни Петренко.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2014 в 20:04

Великофф,бутат ти го изодзадзе,савецько мекеренце!Брех със какъв възторг дращиш!Леко шъ съ изпусниш!Ти не ги мисли украинците,те ще се оправят,вие с промитите мозъци никога!Щото комунист,родина няма....родината му е гроба на Ленин!Можеш да приказваш и на задника си, как самите украинци се избиват!Ама ние ,пък гледкаме и други передачи,та и да ни баламосваш се тая!А паметника на Бандера ,ще го бутнат,ама нема да си жив да го видиш!Айде бегай да лепиш тапети с рублетата!Товаришч,колко у момента курса на рублата?Ха-ха,да ти прата сало омбре?Ха-ха

14.04 2014 в 18:18

Е тая власт е нелигитимна, заграбиха управлението чрез държавен преврат, а не чрез избори. Какъвто и референдум да проведат, ще е незаконен.

14.04 2014 в 17:12

И къде в изказването ми намесена България?
Как разбра, че съм предал България с това изказване?

Колкото до българските правителства след 89-та, че "водели" еди какво си и да ги сравняваш с българската армия от 1915-16г... чавка ли те изпила ума?!

14.04 2014 в 15:56

Дима Пут..ки! Твоето изказване е противно и не се засягай, когато хората ти отвръщат по същия начин! Ти си национален предател и в любимата ти Русия за подобни мисли ще научиш повече за методите за превъзпитание на Бандера! Предателите на България са такива като теб, хора неуважаващи политиката , водена от българските правителства след 10.11.1989г. България за да защети интересите си се е сръжавала с Русия на собствената си територия и няма смисъл да им се дупим на Руснаците за всичко...

14.04 2014 в 15:42

Като чета последните информации за поява руски войници в Източна Украйна, ми се струва, че е "късно либе за китка". На Москва не й трябва референдум в цяла Украйна, защото не може да го спечели. Руснаците са си малцинство дори в повечето райони на Югоизтока. Путин каквото си е намислил, май ще го направи. Само сериозно предупреждение за военна намеса на Запада може да го възпре. А тъй като той не спира, смятам, че има негласна договорка с Меркел.

14.04 2014 в 15:28

лустро, пенцио, у западните райони бутат "паметника" на оня содомит-бандера.
ади ни съ бутай на дърти години млад жребец да та яха.
га почнеш да се държиш уважително, ще си хортуваме, дотогава - не. гледам да съм учтив с тебе, щото макар и да пишеш понякога простотии кратуната ти не е йощ куфалница.
Дръж се естествено и културно, извади доводи и ще получиш същото в замяна.

Въпросът "Кое от написаното не е вярно?" Ще ти го задам, га дадеш знак, че с теб може да се хортува спокойно.

14.04 2014 в 15:17

Великов, не се пеняви толкова.

Например аз си мисля че някога умните българи не са настоявали Македония да бъде в състава на България. Разхождайки се из македонско, виждам че макетата не са за България, въпреки че навремето Югославия беше много по-свободна от България, тия са си останали дървеняци.

По същият начин си мисля и за Украйна, създайте си малка но красива и богата държава, вместо да в състава ви да бъдат тези блядкски дегенерати, нека да ходят в мините като къртици, и да бъдат суровинен придатък на Света.

14.04 2014 в 15:04

Един нелигитимeн изрод и доказан газов крадец говори за Легитимност. Наглостта на марионетките на ЦРУ явно няма граници.
Могат и по-рано да проведат референдума. Нали казват, че само около 5% ще ласуват за федерализацията. Защо тогава се страхуват? Х-ха-хааххх, 5%...
А и по повод на турнето на "м-р Джонсън". Той им е обяснил, че на Изток няма нито войски от Русия, нито техните спец-части, нито агенти. По телефона вече го е страх да преговаря. Затова шефа на ЦРУ трябваше лично да се яви в Киев. След като обясни, че няма защо да си цапат гащите от страх пред войските на Русия, могат да смачкат своите граждани със спецчастите, формирани с парите на г-н Коломойцев, милиардера-олигарх, назначен от Турчинов. Вече се формират. По 1000 долара на муцуната.